Mama trójki dzieci wynajmuje maleńkie mieszkanie. Pokazała, w jakich warunkach żyje
17.04.2024 22:16
Wygląda na to, że kobieta uporała się z trudną przeszłością i w końcu stanęła na nogi. Wraz z trójką swoich dzieci zamieszkała w wynajętym mieszkaniu. Mają do dyspozycji tylko jedną sypialnię, ale twierdzi, że ciasnota im nie doskwiera.
Ciasto marchewkowe bez pieczenia. Prosty i sprawdzony przepis
Znanych jest wiele przepisów na ciasto marchewkowe. My podpowiadamy, jak zrobić je w wersji bez pieczenia. To wygodny i szybki sposób dla najbardziej zabieganych. Ciasto z pewnością wyjdzie smaczne i wilgotne, a twoi goście będą zachwyceni. Spróbuj sam!
04.04.2024 9:17
Znanych jest wiele przepisów na ciasto marchewkowe. My podpowiadamy, jak zrobić je w wersji bez pieczenia. To wygodny i szybki sposób dla najbardziej zabieganych. Ciasto z pewnością wyjdzie smaczne i wilgotne, a twoi goście będą zachwyceni. Spróbuj sam!
Jak dbać o zapas gotowanych jajek wielkanocnych? W takich warunkach poleżą dość długo
Wielkanoc to prawdziwie jajeczne święta. Gotujemy je do żurku lub barszczu białego, podajemy w wyrazistym chrzanie, wykorzystujemy do ciast lub po prostu wystawiamy na półmiskach. Zdarza się, że po rodzinnym ucztowaniu nadal pozostaje zapas jajek, które po obróbce termicznej nie zostały zjedzone. Jak długo takie jajka pozostaną świeże i będą nadawały się do spożycia? Podpowiadamy, w jakich warunkach je przechowywać.
Wielkanoc to prawdziwie jajeczne święta. Gotujemy je do żurku lub barszczu białego, podajemy w wyrazistym chrzanie, wykorzystujemy do ciast lub po prostu wystawiamy na półmiskach. Zdarza się, że po rodzinnym ucztowaniu nadal pozostaje zapas jajek, które po obróbce termicznej nie zostały zjedzone. Jak długo takie jajka pozostaną świeże i będą nadawały się do spożycia? Podpowiadamy, w jakich warunkach je przechowywać.
Ciasto 3 Bit bez pieczenia. Wielkanocny deser dla zapominalskich
Plan od początku był jasny. Na wielkanocnym stole triumfy miała święcić idealnie wyrośnięta babka, obok pyszniący się kremem mazurek, a na paterze rzędami poukładane muffinki. Jeśli życie zweryfikowało plany i nie wyrobiliśmy się z przygotowaniem zaplanowanych słodkości, przedstawiamy patent na ciasto awaryjne. 3 Bit to deser, który zawsze wychodzi, a na dodatek nie wymaga uruchamiania piekarnika. Jak przygotować ten ekspresowy smakołyk? Podpowiadamy.
Plan od początku był jasny. Na wielkanocnym stole triumfy miała święcić idealnie wyrośnięta babka, obok pyszniący się kremem mazurek, a na paterze rzędami poukładane muffinki. Jeśli życie zweryfikowało plany i nie wyrobiliśmy się z przygotowaniem zaplanowanych słodkości, przedstawiamy patent na ciasto awaryjne. 3 Bit to deser, który zawsze wychodzi, a na dodatek nie wymaga uruchamiania piekarnika. Jak przygotować ten ekspresowy smakołyk? Podpowiadamy.
Zaskakująca babka wielkanocna. Ewa Wachowicz robi ją z... makiem!
Jeśli chodzi o słodkości, to pracę nad nimi rozpoczynam już w Wielki Czwartek. Na "pierwszy ogień" zawsze przygotowuję babki i kruche ciasto do mazurków. Takie wypieki można przechowywać przez dłuższy czas, co później pozwala mi skupić się na innych potrawach - mówi Ewa Wachowicz.
Jeśli chodzi o słodkości, to pracę nad nimi rozpoczynam już w Wielki Czwartek. Na "pierwszy ogień" zawsze przygotowuję babki i kruche ciasto do mazurków. Takie wypieki można przechowywać przez dłuższy czas, co później pozwala mi skupić się na innych potrawach - mówi Ewa Wachowicz.
Królewski akcent na wielkanocnym stole. Deserowa rozpusta kubków smakowych
Sernik krakowski, wywodzący się z miasta królów, to niekwestionowany zwycięzca rankingu na najlepsze ciasto świąteczne. Jego wygląd i zapach przyciągają spojrzenia przybyłych gości, którzy tylko czekają na solidny kawałek podany do filiżanki parującej kawy. Jak przygotować ten deserowy rarytas w domu? Podajemy przepis, który zawsze wychodzi doskonale.
Sernik krakowski, wywodzący się z miasta królów, to niekwestionowany zwycięzca rankingu na najlepsze ciasto świąteczne. Jego wygląd i zapach przyciągają spojrzenia przybyłych gości, którzy tylko czekają na solidny kawałek podany do filiżanki parującej kawy. Jak przygotować ten deserowy rarytas w domu? Podajemy przepis, który zawsze wychodzi doskonale.
Królewski akcent na wielkanocnym stole. Deserowa rozpusta kubków smakowych
Sernik krakowski, wywodzący się z miasta królów, to niekwestionowany zwycięzca rankingu na najlepsze ciasto świąteczne. Jego wygląd i zapach przyciągają spojrzenia przybyłych gości, którzy tylko czekają na solidny kawałek podany do filiżanki parującej kawy. Jak przygotować ten deserowy rarytas w domu? Podajemy przepis, który zawsze wychodzi doskonale.
26.03.2024 13:00
Sernik krakowski, wywodzący się z miasta królów, to niekwestionowany zwycięzca rankingu na najlepsze ciasto świąteczne. Jego wygląd i zapach przyciągają spojrzenia przybyłych gości, którzy tylko czekają na solidny kawałek podany do filiżanki parującej kawy. Jak przygotować ten deserowy rarytas w domu? Podajemy przepis, który zawsze wychodzi doskonale.
reklama