Królewski akcent na wielkanocnym stole. Deserowa rozpusta kubków smakowych
Sernik krakowski, wywodzący się z miasta królów, to niekwestionowany zwycięzca rankingu na najlepsze ciasto świąteczne. Jego wygląd i zapach przyciągają spojrzenia przybyłych gości, którzy tylko czekają na solidny kawałek podany do filiżanki parującej kawy. Jak przygotować ten deserowy rarytas w domu? Podajemy przepis, który zawsze wychodzi doskonale.
Sernik krakowski, wywodzący się z miasta królów, to niekwestionowany zwycięzca rankingu na najlepsze ciasto świąteczne. Jego wygląd i zapach przyciągają spojrzenia przybyłych gości, którzy tylko czekają na solidny kawałek podany do filiżanki parującej kawy. Jak przygotować ten deserowy rarytas w domu? Podajemy przepis, który zawsze wychodzi doskonale.
Emocjonalna podróż po stolicy. Premiera nowego singla Natalii Lesz
Piosenka "Warszawski deszcz" to kolejny emocjonalny głos w wykonaniu Natalii Lesz, która wraz z Magdaleną Wójcik zabiera słuchaczy w podróż przez wspomnienia i tęsknotę.
Źródło:
wyspa.fm
Rarytas dla dzieci i dorosłych w PRL-u. Czekoladę posiadał tylko w nazwie
Deser hucznie nazywany blokiem czekoladowym to rarytas, który w czasach PRL-u nasi dziadkowie podawali dzieciom. Prawdziwej czekolady nie było tam ani grama. Przepis zdominowało kakao w proszku, najczęściej wątpliwej jakości. Często na przysmak trzeba było sporo poczekać. Jego przygotowanie wymagało cierpliwego gromadzenia potrzebnych produktów. Dzisiaj bez trudu dostaniemy je w każdym okolicznym sklepie. Jak przygotować blok czekoladowy w domu? Sprawdź teraz.
Deser hucznie nazywany blokiem czekoladowym to rarytas, który w czasach PRL-u nasi dziadkowie podawali dzieciom. Prawdziwej czekolady nie było tam ani grama. Przepis zdominowało kakao w proszku, najczęściej wątpliwej jakości. Często na przysmak trzeba było sporo poczekać. Jego przygotowanie wymagało cierpliwego gromadzenia potrzebnych produktów. Dzisiaj bez trudu dostaniemy je w każdym okolicznym sklepie. Jak przygotować blok czekoladowy w domu? Sprawdź teraz.
Alternatywa dla sernika na wielkanocnym stole. Goście będą domagać się dokładek
Przepis na paschę wielkanocną przypadnie do gustu osobom, które chcą podać na świątecznym stole niebanalny deser. Podstawą przysmaku jest twaróg, więc stanie się ciekawą odmianą dla smakoszy, którym znudziły się tradycyjne serniki. Na półmisku prezentuje się bardzo okazale, a kolejnym atutem jest to, że paschę zrobisz bez pieczenia.
Przepis na paschę wielkanocną przypadnie do gustu osobom, które chcą podać na świątecznym stole niebanalny deser. Podstawą przysmaku jest twaróg, więc stanie się ciekawą odmianą dla smakoszy, którym znudziły się tradycyjne serniki. Na półmisku prezentuje się bardzo okazale, a kolejnym atutem jest to, że paschę zrobisz bez pieczenia.
Waniliowy sernik brûlée. Ewa Wachowicz zdradziła przepis na ten pyszny deser
Masz ochotę na pyszny deser? Ewa Wachowicz przychodzi z pomocą. Sernik to ulubione ciasto wielu Polaków. Znana restauratorka podała przepis na nieco inną odsłonę - waniliowy sernik brûlée. Dowiedz się, jak go przygotować.
22.03.2024 18:45
Masz ochotę na pyszny deser? Ewa Wachowicz przychodzi z pomocą. Sernik to ulubione ciasto wielu Polaków. Znana restauratorka podała przepis na nieco inną odsłonę - waniliowy sernik brûlée. Dowiedz się, jak go przygotować.
Źródło:
kobieta.interia.pl
Nie pomijam kluczowego składnika w wielkanocnym serniku. Wyrasta jak marzenie, nigdy nie opada
Puszysty sernik, pyszniący się na środku świątecznie udekorowanego stołu to deser, na który czekają wszyscy domownicy i przybyli goście. Przed ukrojeniem pierwszego kawałka jego konsystencja pozostaje tajemnicą. Może rozpadnie się pod najlżejszym naciskiem widelca albo zachowa zbitą konsystencję. Jeśli chcemy, by wnętrze sernika przypominało chmurkę, wzbogaćmy tradycyjną recepturę o nowoczesny składnik. Gwarantujemy, że taka zmiana jest warta zachodu.
Puszysty sernik, pyszniący się na środku świątecznie udekorowanego stołu to deser, na który czekają wszyscy domownicy i przybyli goście. Przed ukrojeniem pierwszego kawałka jego konsystencja pozostaje tajemnicą. Może rozpadnie się pod najlżejszym naciskiem widelca albo zachowa zbitą konsystencję. Jeśli chcemy, by wnętrze sernika przypominało chmurkę, wzbogaćmy tradycyjną recepturę o nowoczesny składnik. Gwarantujemy, że taka zmiana jest warta zachodu.