Wiadomości z tagiem Jajka  RSS
Sałatka wiosenna z cykorią

20.04.2024 0:01


Czas przygotowania: 25 minut Ilość osób: 4 Składniki: 1 cykoria 1 opakowanie Sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego Naturalnie smaczne Knorr 3 garści mieszanej sałaty (radicchio, lodowej i rukoli) 1 pęczek rzodkiewki pół świeżego ogórka 1 garść kiełków słonecznika 6 jajek przepiórczych 1 pęczek szczypioru od dymki 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oleju Sposób przygotowania: Zrób sos […]

Źródło: obcasy.pl

Polacy je uwielbiają, ale często mylą z zupełnie innymi. Jaka jest różnica między ziemniakiem młodym i wczesnym?

19.04.2024 13:30

Młode ziemniaki w mundurkach, sadzone jajko, szklanka maślanki, posiekany koperek i świeże masło – tak wygląda szczęście. Rzecz jasna, mowa o potrawie, która pomimo swojej prostoty, jest uwielbiana przez miliony Polaków. Podpowiadamy, kiedy zaczyna się sezon na młode ziemniaki i dlaczego tak często mylone są one z tzw. ziemniakami wczesnymi.

Źródło: kobieta.interia.pl

Polacy je uwielbiają, ale często mylą z zupełnie innymi. Jaka jest różnica między ziemniakiem młodym i wczesnym?

19.04.2024 11:30


Młode ziemniaki w mundurkach, sadzone jajko, szklanka maślanki, posiekany koperek i świeże masło – tak wygląda szczęście. Rzecz jasna, mowa o potrawie, która pomimo swojej prostoty, jest uwielbiana przez miliony Polaków. Podpowiadamy, kiedy zaczyna się sezon na młode ziemniaki i dlaczego tak często mylone są one z tzw. ziemniakami wczesnymi.

Źródło: kobieta.interia.pl

Grillowane szparagi z cheddarem

16.04.2024 0:01


Występują w trzech kolorach: białym, fioletowym i zielonym, z których każdy charakteryzuje inny smak. Za ich jedyną „wadę” uznać można krótki czas, w którym dostępne są na straganach – sezon na szparagi trwa bowiem tylko kilka tygodni – począwszy od maja, do końca czerwca. Najchętniej jadamy je w towarzystwie jajka sadzonego lub po benedyktyńsku. Jednak […]

Źródło: obcasy.pl

Nie tylko ogórek i śmietana. Z tym dodatkiem mizeria smakuje lepiej niż zwykle

15.04.2024 5:45


Najchętniej przygotowywanym dodatkiem warzywnym do obiadu wiosną i latem jest mizeria. Świetnie komponuje się ze smażonym na maśle schabowym, niewielkimi mielonymi, a nawet jajkami sadzonymi. Nie bez powodu od lat króluje w czołówce najchętniej zjadanych polskich surówek. Po czasie tradycyjny przepis może wydać się nieco nudny. Odrobinę szaleństwa, a przy tym masę smaku, doda mu charakterystyczne warzywo, blisko spokrewnione z czosnkiem i cebulą.

Źródło: kobieta.interia.pl

Zupa szczawiowa z chrupiącymi grzankami – pyszny przepis!

14.04.2024 0:01


Aby wydobyć z liści szczawiu najcenniejsze wartości odżywcze, najlepiej podawać go z nabiałem – śmietaną, masłem lub jajkami. Idealna propozycją będzie sycąca zupa szczawiowa z jajkiem i grzankami z pełnoziarnistego lub pszenno-żytniego chleba. Przygotowana na delikatnym bulionie warzywnym z dodatkiem marchewki z pewnością przypadnie do gustu amatorom wiosennych obiadów na tarasie lub balkonie. Składniki: • […]

Źródło: obcasy.pl

Jajka w sosie musztardowym to kulinarny hit. Przysmak dla całej rodziny

12.04.2024 7:01


Jajka w sosie musztardowym to niezapomniana potrawa z PRL- u, którą podawano nie tylko w domach, ale też m.in. na szkolnych i pracowniczych stołówkach czy koloniach. Dziś "musztardowe jajka" zaliczają swój triumfalny powrót i cieszą się coraz większą popularnością. Jak je przygotować?

Źródło: kobieta.interia.pl

Dodaj kilka kropel do jajecznicy. Będzie puszysta jak chmurka

07.04.2024 5:50


Jajecznica to sposób na pożywne śniadanie, po którym długo nie czujemy głodu. Jej wykonanie na pierwszy rzut oka jest banalne — wlewasz jajka na patelnię i po kilku chwilach śniadanie gotowe. Jednak każdy miłośnik gotowania wie, że idealna jajecznica wcale nie jest tak banalna w przygotowaniu. Co zrobić, by była wyjątkowo puszysta? Okazuje się, że wystarczy kilka kropel soku.

Źródło: kobieta.interia.pl

reklama
Kontakt z nami