Japońska pasta z soi odtruwa organizm i zapobiega nowotworom. Włącz koniecznie do diety
Kuchnia japońska uznawana jest za jeden z najzdrowszych sposobów żywienia na świecie. W jadłospisie Japończyków dominują warzywa, tradycyjne kiszonki, świeże ryby i owoce morza. Do szczególnie charakterystycznych dla tego kraju produktów należy miso – gęsta, słona pasta wytwarzana z fermentowanej soi. Eksperci radzą, by jeść ją, jak najczęściej.
Japońska pasta z soi odtruwa organizm i zapobiega nowotworom. Włącz koniecznie do diety
Kuchnia japońska uznawana jest za jeden z najzdrowszych sposobów żywienia na świecie. W jadłospisie Japończyków dominują warzywa, tradycyjne kiszonki, świeże ryby i owoce morza. Do szczególnie charakterystycznych dla tego kraju produktów należy miso – gęsta, słona pasta wytwarzana z fermentowanej soi. Eksperci radzą, by jeść ją, jak najczęściej.
Kuchnia japońska uznawana jest za jeden z najzdrowszych sposobów żywienia na świecie. W jadłospisie Japończyków dominują warzywa, tradycyjne kiszonki, świeże ryby i owoce morza. Do szczególnie charakterystycznych dla tego kraju produktów należy miso – gęsta, słona pasta wytwarzana z fermentowanej soi. Eksperci radzą, by jeść ją, jak najczęściej.
Tych trzech potraw wielkanocnych nigdy nie zamrażaj. Zapasy będą nadawać się do kosza
Zamrażanie potraw jest świetnym sposobem na przedłużenie ich trwałości i uniknięcie marnowania jedzenia. Duże zapasy pojawiają się w naszych kuchniach zwłaszcza w okresach świątecznych. Biorąc pod uwagę zbliżającą się Wielkanoc, należy pamiętać, że nie wszystkie tradycyjne dania nadają się do długiego przechowywania. Czego nie należy mrozić? Przedstawiamy potrawy, których smakiem cieszyć się trzeba na bieżąco – zaraz po przyrządzeniu.
Zamrażanie potraw jest świetnym sposobem na przedłużenie ich trwałości i uniknięcie marnowania jedzenia. Duże zapasy pojawiają się w naszych kuchniach zwłaszcza w okresach świątecznych. Biorąc pod uwagę zbliżającą się Wielkanoc, należy pamiętać, że nie wszystkie tradycyjne dania nadają się do długiego przechowywania. Czego nie należy mrozić? Przedstawiamy potrawy, których smakiem cieszyć się trzeba na bieżąco – zaraz po przyrządzeniu.
„Niszczenie ludzi jest smakowite”. Jak rozpoznać socjopatę w 3 krokach
Są wszędzie – w pracy, w szkole, na ulicy… a może nawet w twojej kuchni – socjopaci.
17.03.2024 20:41
Są wszędzie – w pracy, w szkole, na ulicy… a może nawet w twojej kuchni – socjopaci.
Kuchnia bez górnych szafek i to z dodatkiem różowego? Olga Frycz się na to odważyła. Zobaczcie, jaki jest efekt
16.03.2024 11:08
Olga Frycz ma oryginalną kuchnię, a ostatnio pokazała, jak wygląda to pomieszczenie. Odważylibyście się na taki projekt?
Przesądy związane z jedzeniem
Przesądy związane z jedzeniem w moim pojęciu są dość zabawne. Dorzucam je jednak do kolekcji, bo w naszym rodzimym folklorze zajmują ważne miejsce. Jesteście ciekawi, co można, a czego nie można robić w kuchni? Rozsypana sól zwiastuje kłótnię – nie dziwię się, bo zwykle temu wydarzeniu towarzyszą negatywne emocje i tak od słowa do słowa […]
Przesądy związane z jedzeniem w moim pojęciu są dość zabawne. Dorzucam je jednak do kolekcji, bo w naszym rodzimym folklorze zajmują ważne miejsce. Jesteście ciekawi, co można, a czego nie można robić w kuchni? Rozsypana sól zwiastuje kłótnię – nie dziwię się, bo zwykle temu wydarzeniu towarzyszą negatywne emocje i tak od słowa do słowa […]
Gwiazdy na otwarciu restauracji. Widawska cała na czarno i Wolszczak w wymiętej marynarce
13.03.2024 21:30
13 marca odbyło się otwarcie restauracji PRIMITIVO Kuchnia i Wino. Na wydarzeniu nie zabrakło gwiazd z polskiego show-biznesu. Zobaczcie, kto najlepiej się zaprezentował.
O czym pamiętać przy wiosennym remoncie kuchni?
13.03.2024 16:33
Jak remontować kuchnię - poradnik..
Rozsyp wokół lawendy jeden składnik. Ogrodowa piękność rozkwitnie pełnym blaskiem
Lawenda to ogrodowa piękność, której raczej nikomu przedstawiać nie trzeba. Do ogrodu wprowadza sielski klimat i zachwyca wyglądem. Aby bujnie kwitła, warto wykorzystać jeden składnik, który z pewnością znajduje się w naszej kuchni. Rozsyp pod lawendą, a roślina rozkwitnie pełnym blaskiem.
Lawenda to ogrodowa piękność, której raczej nikomu przedstawiać nie trzeba. Do ogrodu wprowadza sielski klimat i zachwyca wyglądem. Aby bujnie kwitła, warto wykorzystać jeden składnik, który z pewnością znajduje się w naszej kuchni. Rozsyp pod lawendą, a roślina rozkwitnie pełnym blaskiem.
Tagi: Kuchnia
Źródło:
kobieta.interia.pl
Rozsyp wokół lawendy jeden składnik. Ogrodowa piękność rozkwitnie pełnym blaskiem
Lawenda to ogrodowa piękność, której raczej nikomu przedstawiać nie trzeba. Do ogrodu wprowadza sielski klimat i zachwyca wyglądem. Aby bujnie kwitła, warto wykorzystać jeden składnik, który z pewnością znajduje się w naszej kuchni. Rozsyp pod lawendą, a roślina rozkwitnie pełnym blaskiem.
Lawenda to ogrodowa piękność, której raczej nikomu przedstawiać nie trzeba. Do ogrodu wprowadza sielski klimat i zachwyca wyglądem. Aby bujnie kwitła, warto wykorzystać jeden składnik, który z pewnością znajduje się w naszej kuchni. Rozsyp pod lawendą, a roślina rozkwitnie pełnym blaskiem.
Tagi: Kuchnia
Źródło:
kobieta.interia.pl