Wystarczy pół szklanki dziennie, twoje jelita będą jak nowe
Od prawidłowej pracy jelit zależy nie tylko nasza kondycja fizyczna, ale także psychiczna. Nie bez powodu mówi się, że zdrowie rodzi się w jelitach. Warto im pomóc, bo produkują biotyny i witaminę K, mają wpływ na nasz metabolizm oraz na układ nerwowy. W walce o zdrowe jelita dobrze jest wesprzeć się naturalnymi metodami – kefir i siemię lniane mogą zdziałać cuda.
Oto powody, by ją pałaszować codziennie. Zdziwisz się, co oferuje sercu i jelitom
Kapusta jest szczególnie ważnym warzywem w polskiej sztuce kulinarnej, ale w zasadzie, jemy ją praktycznie od święta. Szkoda, bo to produkt nie tylko uniwersalny, ale również tani i zdrowy, więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby chrupać ją na surowo przez cały rok. Oczywiście, nie wolno zapominać, że nie tylko kapusta świeża oferuje same cenne minerały i witaminy, bo nawet poczciwa kiszonka powinna znaleźć się w naszym menu przez 12 miesięcy. Poznajmy powody, aby jeść kapustę jak najczęściej.
Oto powody, by ją pałaszować codziennie. Zdziwisz się, co oferuje sercu i jelitom
Kapusta jest szczególnie ważnym warzywem w polskiej sztuce kulinarnej, ale w zasadzie, jemy ją praktycznie od święta. Szkoda, bo to produkt nie tylko uniwersalny, ale również tani i zdrowy, więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby chrupać ją na surowo przez cały rok. Oczywiście, nie wolno zapominać, że nie tylko kapusta świeża oferuje same cenne minerały i witaminy, bo nawet poczciwa kiszonka powinna znaleźć się w naszym menu przez 12 miesięcy. Poznajmy powody, aby jeść kapustę jak najczęściej.
Kapusta jest szczególnie ważnym warzywem w polskiej sztuce kulinarnej, ale w zasadzie, jemy ją praktycznie od święta. Szkoda, bo to produkt nie tylko uniwersalny, ale również tani i zdrowy, więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby chrupać ją na surowo przez cały rok. Oczywiście, nie wolno zapominać, że nie tylko kapusta świeża oferuje same cenne minerały i witaminy, bo nawet poczciwa kiszonka powinna znaleźć się w naszym menu przez 12 miesięcy. Poznajmy powody, aby jeść kapustę jak najczęściej.
Niskokaloryczna, słodka przekąska. Można ją jeść na diecie odchudzającej!
Kisiel jest przekąską znaną w polskiej kuchni już od wieków. Jadły go nasze babcie i prababcie, jemy go także i my. Domowy kisiel jest łatwy w przygotowaniu, ma prosty skład i dostarcza wielu cennych witamin i składników mineralnych. Przede wszystkim jest doskonałą przekąską, kiedy dopadnie nas ochota na małe co nieco. Po kisiel mogą bowiem sięgnąć także osoby na diecie odchudzającej. Co zawiera kisiel i jaki ma wpływ na zdrowie?
Kisiel jest przekąską znaną w polskiej kuchni już od wieków. Jadły go nasze babcie i prababcie, jemy go także i my. Domowy kisiel jest łatwy w przygotowaniu, ma prosty skład i dostarcza wielu cennych witamin i składników mineralnych. Przede wszystkim jest doskonałą przekąską, kiedy dopadnie nas ochota na małe co nieco. Po kisiel mogą bowiem sięgnąć także osoby na diecie odchudzającej. Co zawiera kisiel i jaki ma wpływ na zdrowie?
Lepsza do zagęszczenia potraw od śmietany. Na diecie można ją zajadać do woli
Stanowczo żegnamy monotonię w kuchni. Sięganie po nieoczywiste produkty uchroni przed nudą na talerzu, pozwoli poznać nowe smaki, a przy okazji dostarczyć ciału niezbędne witaminy i inne substancje odżywcze. W sklepie widzisz zielone strączki, które przypominają paprykę chili? To zapewne okra, znana też jako piżmian jadalny. Docenią ją nie tylko kubki smakowe, ale też rozleniwione jelita.
Stanowczo żegnamy monotonię w kuchni. Sięganie po nieoczywiste produkty uchroni przed nudą na talerzu, pozwoli poznać nowe smaki, a przy okazji dostarczyć ciału niezbędne witaminy i inne substancje odżywcze. W sklepie widzisz zielone strączki, które przypominają paprykę chili? To zapewne okra, znana też jako piżmian jadalny. Docenią ją nie tylko kubki smakowe, ale też rozleniwione jelita.
To naturalna skarbnica żelaza. Zbieraj ją koniecznie w kwietniu i maju
Młoda pokrzywa to istna skarbnica minerałów i witamin, których nasze zmęczone po zimie organizmy pragną, jak niczego innego. To właśnie wiosną, w kwietniu i maju, możemy zbierać młodą pokrzywę i wykorzystać jej drogocenne składniki do polepszenia stanu zdrowia i do poprawy kondycji włosów, paznokci i cery.
To naturalna skarbnica żelaza. Zbieraj ją koniecznie w kwietniu i maju
Młoda pokrzywa to istna skarbnica minerałów i witamin, których nasze zmęczone po zimie organizmy pragną, jak niczego innego. To właśnie wiosną, w kwietniu i maju, możemy zbierać młodą pokrzywę i wykorzystać jej drogocenne składniki do polepszenia stanu zdrowia i do poprawy kondycji włosów, paznokci i cery.
Młoda pokrzywa to istna skarbnica minerałów i witamin, których nasze zmęczone po zimie organizmy pragną, jak niczego innego. To właśnie wiosną, w kwietniu i maju, możemy zbierać młodą pokrzywę i wykorzystać jej drogocenne składniki do polepszenia stanu zdrowia i do poprawy kondycji włosów, paznokci i cery.