Nazywany królem sosów. Dzięki demi-glace potrawy staną się wykwintne
01.12.2024 21:38
Wywodzący się z kuchni francuskiej sos wzbogaci każde danie: od mięsnych aż po zupy. Wystarczy odrobina, by osiągnąć stopień zadowolenia smakowego umami, którego nie można porównać z niczym innym. Króla sosów można przygotować w domu. Pomimo długiego czasu gotowania, przepis wcale nie jest skomplikowany. A z uzyskanej ilości otrzymamy wystarczająco, by zużyć część na bieżąco a resztę zamrozić i mieć zapas nawet na kilka miesięcy. Dzięki wyjątkowej "matce bazowej sosów" potrawy będą smakować jak z najlepszych restauracji.
01.12.2024 21:38
Wywodzący się z kuchni francuskiej sos wzbogaci każde danie: od mięsnych aż po zupy. Wystarczy odrobina, by osiągnąć stopień zadowolenia smakowego umami, którego nie można porównać z niczym innym. Króla sosów można przygotować w domu. Pomimo długiego czasu gotowania, przepis wcale nie jest skomplikowany. A z uzyskanej ilości otrzymamy wystarczająco, by zużyć część na bieżąco a resztę zamrozić i mieć zapas nawet na kilka miesięcy. Dzięki wyjątkowej "matce bazowej sosów" potrawy będą smakować jak z najlepszych restauracji.
Więcej w serwisie kobieta.interia.pl ›
Komentarze (0):
Celebrytka
Dieta
Doda
Dom
Dzieci
Facet
Film
Fryzury
Grypa
Gwiazdy
Kawa
Kolekcja
Kolory
Konkurs
Kosmetyki
Lato
Meghan Markle
MiĂłd
Mus
Oczy
Partner
Piersi
Pies
Porady
Praca
Prezenty
Przepis
Rak piersi
Rodzice
Seks
Seriale
Serum
Singielka
Single
Sport
Stres
Stylizacje
Sukienki
Szafa
Trendy
Ubrania
Urodziny
Usta
Wakacje
Weekend
Wesele
Wiosna
Zabiegi
Zara
reklama