Olej nazywany „złotem polskiej wsi”. Wspiera serce i łagodzi stany zapalne
15.09.2024 19:15
Unikalne właściwości zdrowotne oleju rydzowego czynią go niezastąpionym elementem zdrowej diety. Dzięki wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 wspiera zdrowie serca i układu trawiennego oraz profilaktykę cukrzycy typu 2. Jest również ceniony za swoje właściwości nawilżające i regenerujące skórę, co sprawia, że jest chętnie wykorzystywany w kosmetyce. Wyjaśniamy, jakie właściwości ma olej rydzowy, kiedy najlepiej go pić i jakie są jego najczęstsze zastosowania.
15.09.2024 19:15
Unikalne właściwości zdrowotne oleju rydzowego czynią go niezastąpionym elementem zdrowej diety. Dzięki wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 wspiera zdrowie serca i układu trawiennego oraz profilaktykę cukrzycy typu 2. Jest również ceniony za swoje właściwości nawilżające i regenerujące skórę, co sprawia, że jest chętnie wykorzystywany w kosmetyce. Wyjaśniamy, jakie właściwości ma olej rydzowy, kiedy najlepiej go pić i jakie są jego najczęstsze zastosowania.
Więcej w serwisie kobieta.interia.pl ›
Komentarze (0):