Odmładza mózg, zmniejsza ryzyko zawału i udaru. Wystarczy garść dziennie
13.03.2025 6:55
Foto: www.youtube.com
13.03.2025 6:55

Żurawina od lat kojarzona jest z leczniczego wpływu na układ moczowy. Kwaśne czerwone owoce polecane były także jako naturalna profilaktyka chorób układu krążenia, a nawet wrzodów żołądka. Nowe badania naukowców sugerują, że regularne spożywanie żurawiny może przynieść jeszcze jedną zaskakującą korzyść. Okazuje się, że ten niepozorny owoc odmładza mózg - w zauważalnym stopniu poprawia pamięć i funkcje poznawcze. Naukowcy badają ją pod kątem "naturalnego leku" zmniejszającego ryzyko chorób neurodegradacyjnych. Sprawdź, dlaczego warto włączyć do diety żurawinę.
Więcej w serwisie kobieta.interia.pl ›
Tagi: Dieta

Komentarze (0):