Wiadomości z tagiem Chrzan  RSS
Katarzyna Chrzanowska emeryturę chciała spędzić w Hiszpanii. Musiała pilnie wracać do kraju. Niepokojące kulisy

14.05.2024 16:28

Katarzyna Chrzanowska popularność zdobyła dzięki roli w serialu Polsatu "Adam i Ewa". Później na wiele lat zniknęła z show-biznesu. Wyprowadziła się do Paryża, mieszkała też w Hiszpanii, gdzie kupiła dom i chciała spędzić emeryturę. Plany zweryfikowała choroba. Aktorka musiała powrócić do Polski, a teraz nie chce wracać na Półwysep Iberyjski.

Źródło: www.plotek.pl

"Prosiłam o dokładkę, inni się krzywili". Każdy przedszkolak z PRL zna to danie

27.04.2024 11:05

To zaskakując danie jest tanie, proste w przygotowaniu, a do tego sycące. Nic dziwnego, że w niektórych placówkach pojawiało się regularnie, ku uciesze jednych przedszkolaków i rozczarowaniu innych, którym ten smak nie przypadł do gustu.

Źródło: www.edziecko.pl

Błędy żółtodziobów w kiszeniu ogórków. Cały zapas spleśnieje w kilka tygodni

10.04.2024 20:03

Wydawałoby się, że przygotowanie domowych ogórków kiszonych jest dziecinnie proste. Wystarczy dodać do nich trochę kopru, liście laurowe, ziele angielskie, czosnek, chrzan i sporządzić zalewę. Taki tradycyjny, babciny przepis znany jest od dawien dawna i używa się go do dzisiaj. Jak się okazuje, wystarczy pominąć jeden mały szczegół, by zupełnie popsuć smak ogórków. Oto najczęstsze błędy popełniane podczas ich kiszenia.

Źródło: kobieta.interia.pl

Błędy żółtodziobów w kiszeniu ogórków. Cały zapas spleśnieje w kilka tygodni

10.04.2024 18:03


Wydawałoby się, że przygotowanie domowych ogórków kiszonych jest dziecinnie proste. Wystarczy dodać do nich trochę kopru, liście laurowe, ziele angielskie, czosnek, chrzan i sporządzić zalewę. Taki tradycyjny, babciny przepis znany jest od dawien dawna i używa się go do dzisiaj. Jak się okazuje, wystarczy pominąć jeden mały szczegół, by zupełnie popsuć smak ogórków. Oto najczęstsze błędy popełniane podczas ich kiszenia.

Źródło: kobieta.interia.pl

Mąż gwiazdy "Adama i Ewy" utonął, gdy spędzali razem wakacje. Później sama otarła się o śmierć

06.04.2024 19:00

Katarzyna Chrzanowska była spełnioną aktorką, matką i żoną, gdy straciła ukochanego męża. Gwiazda serialu "Adam i Ewa" przeżyła wtedy wiele ciężkich chwil, a kilka lat temu musiała się nauczyć na nowo mówić i chodzić, po tym jak zachorowała.

Źródło: www.plotek.pl

Aktorka z serialu "Adam i Ewa" przeżyła koszmar w Paryżu. "Tracimy grunt pod nogami"

01.04.2024 18:54

Katarzyna Chrzanowska zaistniała lata temu w serialu "Adam i Ewa". Później zniknęła z show-biznesu. Aktywnie działa jednak w mediach społecznościowych. Ostatnio opowiedziała dramatyczną historię.

Źródło: www.plotek.pl

Jak dbać o zapas gotowanych jajek wielkanocnych? W takich warunkach poleżą dość długo

30.03.2024 5:01


Wielkanoc to prawdziwie jajeczne święta. Gotujemy je do żurku lub barszczu białego, podajemy w wyrazistym chrzanie, wykorzystujemy do ciast lub po prostu wystawiamy na półmiskach. Zdarza się, że po rodzinnym ucztowaniu nadal pozostaje zapas jajek, które po obróbce termicznej nie zostały zjedzone. Jak długo takie jajka pozostaną świeże i będą nadawały się do spożycia? Podpowiadamy, w jakich warunkach je przechowywać.

Źródło: kobieta.interia.pl

Wielkanocny barszcz biały. Na czym gotować potrawę, by sama znikała z talerzy?

29.03.2024 13:32


Często stawia się go obok żurku, jako drugą najpopularniejszą potrawę wielkanocną. Barszcz biały powstaje na bazie o wiele delikatniejszego zakwasu pszennego, a charakterystycznego smaku dodają mu dobrze skomponowane składniki. W zupie nie może zabraknąć białej kiełbasy, skwarków z boczku, czosnku oraz sporej porcji świeżego chrzanu. Jak przygotować świąteczny przysmak w domu? Podpowiadamy.

Źródło: kobieta.interia.pl

Wielkanocny barszcz biały. Na czym gotować potrawę, by sama znikała z talerzy?

29.03.2024 13:32


Często stawia się go obok żurku, jako drugą najpopularniejszą potrawę wielkanocną. Barszcz biały powstaje na bazie o wiele delikatniejszego zakwasu pszennego, a charakterystycznego smaku dodają mu dobrze skomponowane składniki. W zupie nie może zabraknąć białej kiełbasy, skwarków z boczku, czosnku oraz sporej porcji świeżego chrzanu. Jak przygotować świąteczny przysmak w domu? Podpowiadamy.

Źródło: kobieta.interia.pl

reklama
Baner Fuksiarz
Kontakt z nami