Pokrusz i zaparz wraz z herbatą. Odciąży żyły, pomoże regulować cukier we krwi
Herbata z cynamonem czy imbirem? To znane połączenie, które słynie nie tylko z rozgrzewających, ale i prozdrowotnych właściwości. A gdyby tak zamiast wspomnianych przypraw dodać do herbaty wanilię? Jeśli jesteś fanem/fanką takich kompozycji, smak z pewnością przypadnie ci do gustu. A wspomniana wanilia pozytywnie „namiesza” nie tylko w herbacie, ale i w naszym organizmie.
Pokrusz i zaparz wraz z herbatą. Odciąży żyły, pomoże regulować cukier we krwi
Herbata z cynamonem czy imbirem? To znane połączenie, które słynie nie tylko z rozgrzewających, ale i prozdrowotnych właściwości. A gdyby tak zamiast wspomnianych przypraw dodać do herbaty wanilię? Jeśli jesteś fanem/fanką takich kompozycji, smak z pewnością przypadnie ci do gustu. A wspomniana wanilia pozytywnie „namiesza” nie tylko w herbacie, ale i w naszym organizmie.
Herbata z cynamonem czy imbirem? To znane połączenie, które słynie nie tylko z rozgrzewających, ale i prozdrowotnych właściwości. A gdyby tak zamiast wspomnianych przypraw dodać do herbaty wanilię? Jeśli jesteś fanem/fanką takich kompozycji, smak z pewnością przypadnie ci do gustu. A wspomniana wanilia pozytywnie „namiesza” nie tylko w herbacie, ale i w naszym organizmie.
Przeciwzapalny sekret codziennej filiżanki kawy. Zbija cukier, poprawia metabolizm
Mleko, cukier, może trochę miodu – o tym najczęściej myślimy, kiedy mowa o dodatkach do kawy. Jednak, jak pokazują kolejne eksperymenty kulinarne, to zazwyczaj te najbardziej nietypowe pomysły okazują się tymi najlepszymi. I tak samo jest w przypadku kawy w połączeniu z... oliwą z oliwek! Choć na początku ten duet może wydawać się dość nietypowy, to oferuje korzyści zdrowotne, a przede wszystkim pomaga regulować poziom cukru we krwi i zapobiegając nagłym napadom głodu.
Przeciwzapalny sekret codziennej filiżanki kawy. Zbija cukier, poprawia metabolizm
Mleko, cukier, może trochę miodu – o tym najczęściej myślimy, kiedy mowa o dodatkach do kawy. Jednak, jak pokazują kolejne eksperymenty kulinarne, to zazwyczaj te najbardziej nietypowe pomysły okazują się tymi najlepszymi. I tak samo jest w przypadku kawy w połączeniu z... oliwą z oliwek! Choć na początku ten duet może wydawać się dość nietypowy, to oferuje korzyści zdrowotne, a przede wszystkim pomaga regulować poziom cukru we krwi i zapobiegając nagłym napadom głodu.
Mleko, cukier, może trochę miodu – o tym najczęściej myślimy, kiedy mowa o dodatkach do kawy. Jednak, jak pokazują kolejne eksperymenty kulinarne, to zazwyczaj te najbardziej nietypowe pomysły okazują się tymi najlepszymi. I tak samo jest w przypadku kawy w połączeniu z... oliwą z oliwek! Choć na początku ten duet może wydawać się dość nietypowy, to oferuje korzyści zdrowotne, a przede wszystkim pomaga regulować poziom cukru we krwi i zapobiegając nagłym napadom głodu.
Czy zimowa herbata tuczy? Uważaj na kilka dodatków
Sezon na rozgrzewające herbatki trwa. Na co dzień zapewne nie zastanawiamy się, ile aromatyczny napój zawiera kalorii. Lepiej nie przesadzać z niektórymi dodatkami. Cukier to dopiero wierzchołek góry lodowej.
23.11.2024 14:05
Sezon na rozgrzewające herbatki trwa. Na co dzień zapewne nie zastanawiamy się, ile aromatyczny napój zawiera kalorii. Lepiej nie przesadzać z niektórymi dodatkami. Cukier to dopiero wierzchołek góry lodowej.
"Milionerzy". Pytanie o owoc i cukiernicze dzieło. Publiczność okazała się nieoceniona
21.11.2024 21:16
Za nami 755. odcinek "Milionerów". Po raz kolejny w grze padły trudne pytania, które zaskoczyły nie tylko uczestników, ale też widzów. Jak sobie poradzili?
Zwróć uwagę na szczegóły. Taki powinien być prawdziwy rogal świętomarciński
09.11.2024 9:26
Polane lukrem, kształtem do złudzenia przypominające podkowę (zgodnie zresztą z legendą), wkrótce zaczną uroczyście trafiać do piekarni i cukierni. Tych oryginalnych nie sposób jednak pomylić. Jak wygląda rogal marciński? By nazwać go prawdziwym, musi spełniać kilka konkretnych wymogów.
Zwróć uwagę na szczegóły. Taki powinien być prawdziwy rogal świętomarciński
Polane lukrem, kształtem do złudzenia przypominające podkowę (zgodnie zresztą z legendą), wkrótce zaczną uroczyście trafiać do piekarni i cukierni. Tych oryginalnych nie sposób jednak pomylić. Jak wygląda rogal marciński? By nazwać go prawdziwym, musi spełniać kilka konkretnych wymogów.
09.11.2024 8:26
Polane lukrem, kształtem do złudzenia przypominające podkowę (zgodnie zresztą z legendą), wkrótce zaczną uroczyście trafiać do piekarni i cukierni. Tych oryginalnych nie sposób jednak pomylić. Jak wygląda rogal marciński? By nazwać go prawdziwym, musi spełniać kilka konkretnych wymogów.
Rogal świętomarciński od Magdy Gessler? Cena za przysmak w tym roku znów zaskoczy
06.11.2024 9:01
Wkrótce pojawią się na cukiernianych półkach, kusząc swoim wyglądem i zapachem. Rogale świętomarcińskie, jako prawdziwy symbol przypadającego 11 listopada Dnia Św. Marcina, po raz kolejny w ofercie swojej cukierni umieściła także Magda Gessler. By rozkoszować się ich smakiem, trzeba głęboko sięgnąć do portfela. Wypieki są bowiem jeszcze droższe niż przed rokiem.
Źródło:
kobieta.interia.pl