Makaron, który nie tuczy i wspiera pracę jelit. Włącz do diety odchudzającej i cukrzycowej
Spożywanie makaronu, często postrzeganego jako wysokokaloryczny i niezdrowy produkt, wcale nie musi prowadzić do tycia. Wbrew powszechnej opinii istnieje wiele rodzajów makaronu o niższym indeksie glikemicznym i większej wartości odżywczej, które mogą wspierać proces odchudzania oraz być przyjazne dla osób z cukrzycą. Wystarczy, że zastosujemy się do kilku prostych zasad podczas jego wyboru i przygotowania.
Makaron, który nie tuczy i wspiera pracę jelit. Włącz do diety odchudzającej i cukrzycowej
Spożywanie makaronu, często postrzeganego jako wysokokaloryczny i niezdrowy produkt, wcale nie musi prowadzić do tycia. Wbrew powszechnej opinii istnieje wiele rodzajów makaronu o niższym indeksie glikemicznym i większej wartości odżywczej, które mogą wspierać proces odchudzania oraz być przyjazne dla osób z cukrzycą. Wystarczy, że zastosujemy się do kilku prostych zasad podczas jego wyboru i przygotowania.
Spożywanie makaronu, często postrzeganego jako wysokokaloryczny i niezdrowy produkt, wcale nie musi prowadzić do tycia. Wbrew powszechnej opinii istnieje wiele rodzajów makaronu o niższym indeksie glikemicznym i większej wartości odżywczej, które mogą wspierać proces odchudzania oraz być przyjazne dla osób z cukrzycą. Wystarczy, że zastosujemy się do kilku prostych zasad podczas jego wyboru i przygotowania.
Marta Wiśniewska szczerze o życiu z chorobą. "Człowiek wygląda jak narkoman. Zimny pot, trzęsie się"
06.04.2024 9:00
Marta Wiśniewska od lat choruje na cukrzycę. W najnowszym wywiadzie opowiedziała o najbardziej niebezpiecznych sytuacjach, jakich doświadczyła, mierząc się z tym schorzeniem.
Tagi: Cukrzyca
Źródło:
www.plotek.pl
Jedni się zajadają, inni omijają szerokim łukiem. Korzystne dla cukrzyków i sercowców
Może być przyrządzane na wiele różnych sposobów. Smażone, pieczone, gotowane, a nawet grillowane. Sprawdza się jako baza dań wytrawnych, ale i deserów. Tofu zapewne znane jest wszystkim zwolennikom diet roślinnych, lecz coraz więcej osób sięga po nie z czystej kulinarnej ciekawości. Jak smakuje tofu? Jedni za nim przepadają, inni podchodzą sceptycznie. Jeśli należysz do drugiej grupy, poznaj właściwości tofu i sposoby na smaczne przyrządzenie – nie pożałujesz.
Jedni się zajadają, inni omijają szerokim łukiem. Korzystne dla cukrzyków i sercowców
Może być przyrządzane na wiele różnych sposobów. Smażone, pieczone, gotowane, a nawet grillowane. Sprawdza się jako baza dań wytrawnych, ale i deserów. Tofu zapewne znane jest wszystkim zwolennikom diet roślinnych, lecz coraz więcej osób sięga po nie z czystej kulinarnej ciekawości. Jak smakuje tofu? Jedni za nim przepadają, inni podchodzą sceptycznie. Jeśli należysz do drugiej grupy, poznaj właściwości tofu i sposoby na smaczne przyrządzenie – nie pożałujesz.
Może być przyrządzane na wiele różnych sposobów. Smażone, pieczone, gotowane, a nawet grillowane. Sprawdza się jako baza dań wytrawnych, ale i deserów. Tofu zapewne znane jest wszystkim zwolennikom diet roślinnych, lecz coraz więcej osób sięga po nie z czystej kulinarnej ciekawości. Jak smakuje tofu? Jedni za nim przepadają, inni podchodzą sceptycznie. Jeśli należysz do drugiej grupy, poznaj właściwości tofu i sposoby na smaczne przyrządzenie – nie pożałujesz.
Pyszna i zdrowa pasta z pistacji. Mogą jeść nią nawet cukrzycy
Pasta pistacjowa to świetny dodatek do kanapek, naleśników i deserów, którym z powodzeniem zastąpić możemy gotowe masło orzechowe lub mniej zdrowe czekoladowe musy. Pasta z orzechów pistacjowych jest bowiem nie tylko pyszna, ale również zdrowa i sięgać mogą po nią nawet cukrzycy i osoby na diecie.
20.03.2024 14:15
Pasta pistacjowa to świetny dodatek do kanapek, naleśników i deserów, którym z powodzeniem zastąpić możemy gotowe masło orzechowe lub mniej zdrowe czekoladowe musy. Pasta z orzechów pistacjowych jest bowiem nie tylko pyszna, ale również zdrowa i sięgać mogą po nią nawet cukrzycy i osoby na diecie.
Zdrowie zaczyna się w jamie ustnej – skorzystaj z jednej z 2800 darmowych konsultacji dentystycznych
Badania wykazują, że choroby przyzębia mogą zwiększać ryzyko wystąpienia cukrzycy, chorób naczyniowo-sercowych, a nawet Alzheimera – mogą więc nie tylko prowadzić do utraty zębów, lecz także poważnie wpływać na zdrowie całego organizmu. Zapalenie przyzębia to szósta najczęstsza choroba na świecie, a mimo to niejednokrotnie pozostaje niezdiagnozowane i nieleczone. 1 marca rozpoczęła się ogólnopolska kampania „Polska […]
05.03.2024 7:07
Badania wykazują, że choroby przyzębia mogą zwiększać ryzyko wystąpienia cukrzycy, chorób naczyniowo-sercowych, a nawet Alzheimera – mogą więc nie tylko prowadzić do utraty zębów, lecz także poważnie wpływać na zdrowie całego organizmu. Zapalenie przyzębia to szósta najczęstsza choroba na świecie, a mimo to niejednokrotnie pozostaje niezdiagnozowane i nieleczone. 1 marca rozpoczęła się ogólnopolska kampania „Polska […]
Idealne dla cukrzyków i wegetarian. Zastąpią mięso i dostarczą witamin!
Znajdziesz je jesienią i zimą na powalonych drzewach w lasach czy parkach. Z łatwością znajdziesz je także w supermarketach. Czy warto po nie sięgnąć? Tak! Boczniaki, bo o nich mowa, dostarczają wielu cennych składników pokarmowych. Wykazują także właściwości przeciwnowotworowe i obniżające ciśnienie. To jeden z cenniejszych grzybów, który powszechnie występuje w Polsce. Sprawdź, jak przyrządzić boczniaki i co zrobić z boczniaków na obiad.
19.02.2024 11:04
Znajdziesz je jesienią i zimą na powalonych drzewach w lasach czy parkach. Z łatwością znajdziesz je także w supermarketach. Czy warto po nie sięgnąć? Tak! Boczniaki, bo o nich mowa, dostarczają wielu cennych składników pokarmowych. Wykazują także właściwości przeciwnowotworowe i obniżające ciśnienie. To jeden z cenniejszych grzybów, który powszechnie występuje w Polsce. Sprawdź, jak przyrządzić boczniaki i co zrobić z boczniaków na obiad.
Źródło:
kobieta.interia.pl
Idealne dla cukrzyków i wegetarian. Zastąpią mięso i dostarczą witamin!
Znajdziesz je jesienią i zimą na powalonych drzewach w lasach czy parkach. Z łatwością znajdziesz je także w supermarketach. Czy warto po nie sięgnąć? Tak! Boczniaki, bo o nich mowa, dostarczają wielu cennych składników pokarmowych. Wykazują także właściwości przeciwnowotworowe i obniżające ciśnienie. To jeden z cenniejszych grzybów, który powszechnie występuje w Polsce. Sprawdź, jak przyrządzić boczniaki i co zrobić z boczniaków na obiad.
19.02.2024 11:04
Znajdziesz je jesienią i zimą na powalonych drzewach w lasach czy parkach. Z łatwością znajdziesz je także w supermarketach. Czy warto po nie sięgnąć? Tak! Boczniaki, bo o nich mowa, dostarczają wielu cennych składników pokarmowych. Wykazują także właściwości przeciwnowotworowe i obniżające ciśnienie. To jeden z cenniejszych grzybów, który powszechnie występuje w Polsce. Sprawdź, jak przyrządzić boczniaki i co zrobić z boczniaków na obiad.
Źródło:
kobieta.interia.pl
reklama