Mięciutki gulasz zrobisz w łatwy sposób. Cały gar jest pełen cennych witamin
Podroby w sztuce kulinarnej są doskonale znane, ale za nimi nie ustawiają się jakoś szczególnie kolejki. Częściej na stołach ląduje wątróbka, a żołądki drobiowe raczej są pomijane. A szkoda, bo są tanie, czyli wpisują się w trendy budżetowych produktów spożywczych. Co więcej, oprócz niskich kosztów oferują wiele cennych substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Warto się do nich przekonać, jeśli do tej pory nie mieliśmy okazji ich skosztować albo się do nich zraziliśmy.
Mięciutki gulasz zrobisz w łatwy sposób. Cały gar jest pełen cennych witamin
Podroby w sztuce kulinarnej są doskonale znane, ale za nimi nie ustawiają się jakoś szczególnie kolejki. Częściej na stołach ląduje wątróbka, a żołądki drobiowe raczej są pomijane. A szkoda, bo są tanie, czyli wpisują się w trendy budżetowych produktów spożywczych. Co więcej, oprócz niskich kosztów oferują wiele cennych substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Warto się do nich przekonać, jeśli do tej pory nie mieliśmy okazji ich skosztować albo się do nich zraziliśmy.
Podroby w sztuce kulinarnej są doskonale znane, ale za nimi nie ustawiają się jakoś szczególnie kolejki. Częściej na stołach ląduje wątróbka, a żołądki drobiowe raczej są pomijane. A szkoda, bo są tanie, czyli wpisują się w trendy budżetowych produktów spożywczych. Co więcej, oprócz niskich kosztów oferują wiele cennych substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Warto się do nich przekonać, jeśli do tej pory nie mieliśmy okazji ich skosztować albo się do nich zraziliśmy.
Odwiedziliśmy świąteczną budkę Magdy Gessler. Jedno danie szczególnie powinno przejść rewolucję [PLOTEK EXCLUSIVE]
12.12.2023 8:16
Magda Gessler to niekwestionowana ikona kulinarna. Od niedawna świąteczne potrawy gwiazdy "Kuchennych rewolucji", można kupić w budce na jarmarku bożonarodzeniowym w Warszawie. Choć jej gulasz warty jest wygórowanej ceny, jedna z potraw powinna przejść rewolucję... - pisze nasz redaktor, Bartosz Pańczyk, który skosztował kilku świątecznych potraw restauratorki na wynos.
Źródło:
www.plotek.pl
Rozgrzewający gar, czyli gulasz warzywny
Marzymy, by w domu czekał na nas gorący obiad. Doskonale sprawdzą się w tej roli rozgrzewające gulasze – z mięsem i warzywami, takimi jak ziemniaki czy fasolka szparagowa, która jest bogata w cynk, selen i żelazo. Przepis na rozgrzewający gulasz warzywny Składniki: 100 g ciecierzycy ugotowanej lub z puszki 3 opakowania kaszy gryczanej w torebce […]
10.12.2023 0:01
Marzymy, by w domu czekał na nas gorący obiad. Doskonale sprawdzą się w tej roli rozgrzewające gulasze – z mięsem i warzywami, takimi jak ziemniaki czy fasolka szparagowa, która jest bogata w cynk, selen i żelazo. Przepis na rozgrzewający gulasz warzywny Składniki: 100 g ciecierzycy ugotowanej lub z puszki 3 opakowania kaszy gryczanej w torebce […]
Mama podawała je zamiast makaronu. Grysikowe kluski do rosołu
Długie nitki makaronu w rosole mają swoich zwolenników, jednak po czasie podawanie zupy z tym samym dodatkiem może się znudzić. Kluski grysikowe przygotowane z kaszy manny to sycący dodatek, który idealnie nadaje się do klarownego bulionu. Nic nie stoi na przeszkodzie, by podać je także jako osobne danie, polane roztopionym masłem, sosem lub mięsnym gulaszem. Jak je przygotować? Podpowiadamy.
13.11.2023 11:36
Długie nitki makaronu w rosole mają swoich zwolenników, jednak po czasie podawanie zupy z tym samym dodatkiem może się znudzić. Kluski grysikowe przygotowane z kaszy manny to sycący dodatek, który idealnie nadaje się do klarownego bulionu. Nic nie stoi na przeszkodzie, by podać je także jako osobne danie, polane roztopionym masłem, sosem lub mięsnym gulaszem. Jak je przygotować? Podpowiadamy.
"Kuchenne rewolucje". Magda Gessler wściekła na właścicielkę. "Piep***sz robotę estetycznie totalnie"
09.11.2023 21:30
W najnowszym odcinku "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła Tarnów. W restauracji, która funkcjonowała przed programem jako "Jani Sushi" zagościły kolorowe kanapki i aromatyczny gulasz. W finale oberwała właścicielka, której dostało się za marnowanie potencjału.
Źródło:
www.plotek.pl
Pikantne udka z gulaszem z soczewicy
Szykując obiad, bardzo dużą wagę przywiązujemy do składników, które mają zapewnić nam niezrównane doznania smakowe. Odpowiednio skomponowane przyprawy grubo mielone będą w stanie sprawić, że na talerzach wyląduje naprawdę efektowny i smakowity kąsek. Kombinacji smaków w pikantnych udkach z gulaszem z soczewicy nie brakuje temperamentu! Czas przygotowania: 60 minut Ilość osób: 4 Składniki: 1 kg […]
03.11.2023 0:01
Szykując obiad, bardzo dużą wagę przywiązujemy do składników, które mają zapewnić nam niezrównane doznania smakowe. Odpowiednio skomponowane przyprawy grubo mielone będą w stanie sprawić, że na talerzach wyląduje naprawdę efektowny i smakowity kąsek. Kombinacji smaków w pikantnych udkach z gulaszem z soczewicy nie brakuje temperamentu! Czas przygotowania: 60 minut Ilość osób: 4 Składniki: 1 kg […]
Zapomniane danie jednogarnkowe czasów PRL-u. Sycące i wyborne
Dawne, często zapomniane potrawy obiadowe będące hitem w czasach PRL-u zostają coraz chętniej odtwarzane przez Polaków. Jedna, szczególnie smaczna, jednogarnkowa, która nasyci mnóstwo osób to bogracz - aromatyczny gulasz. Wystarczy wrzucić do dużego garnka kilka składników, a wyśmienity obiad dla całej rodziny jak i gości gotowy. Podpowiadamy jak zrobić tę potrawę krok po kroku.
02.11.2023 5:00
Dawne, często zapomniane potrawy obiadowe będące hitem w czasach PRL-u zostają coraz chętniej odtwarzane przez Polaków. Jedna, szczególnie smaczna, jednogarnkowa, która nasyci mnóstwo osób to bogracz - aromatyczny gulasz. Wystarczy wrzucić do dużego garnka kilka składników, a wyśmienity obiad dla całej rodziny jak i gości gotowy. Podpowiadamy jak zrobić tę potrawę krok po kroku.