Tak zaskoczyli go Polacy. "Show absolutnie spektakularny" w Krakowie
11.05.2025 17:29
Ciężko mi znaleźć słowa, które oddawałyby klimat, jaki panował podczas sobotniego koncertu Tylera, the Creatora w krakowskiej Tauron Arenie. Wielokrotnie swoją dyskografią pokazywał, z jakiego pokroju artystą mamy do czynienia i po raz kolejny to udowodnił, tym razem jednak na żywo. Było kilka starszych kawałków, było świętowanie urodzin "Goblina", ale przede wszystkim była "CHROMAKOPIA", dla której warto było czekać na jego powrót do Polski.
Grillujesz ser? Sprawdź, co na to dietetycy
10.05.2025 6:59
Rozpływa się w ustach, chrupie na zewnątrz i kusi zapachem z rusztu. Grillowany ser stał się gwiazdą letnich spotkań, ale czy nasz organizm ma z tego radość równie dużą jak nasze kubki smakowe? Dietetycy mają konkretne odpowiedzi, które mogą cię zaskoczyć.
Grillowanie według Makłowicza: jeden błąd może zepsuć wszystko
Robert Makłowicz, ikona polskiej kuchni i podróży kulinarnych, nie ma wątpliwości: pewnych rzeczy na grilla kłaść po prostu nie wolno. Jednoznacznie krytykuje popularny na polskich działkach trend, który jego zdaniem szkodzi nie tylko smakom, ale i zdrowiu. Czego unikać według mistrza?
Sery pleśniowe nie dla każdego. Te osoby nie powinny po nie sięgać
09.05.2025 14:27
Ser pleśniowy to prawdziwa gratka dla smakoszy. Intensywny w smaku, aromatyczny, nieco kontrowersyjny, ale też wartościowy pod względem odżywczym. Jednak wokół serów pleśniowych narosło wiele pytań: czy rzeczywiście są zdrowe? Czy zawierają cholesterol? Jak wpływają na trawienie i kto powinien ich unikać?
Każdy widział ten kształt w żelkach. To jednak tak naprawdę wcale nie jest klucz
Żelki swoją popularność zawdzięczają unikatowym smakom oraz kształtom. Są misie, kwaśne węże i słodkie butelki nawiązujące do kultowego napoju. Jest też klucz, chociaż okazuje się, że to błędna interpretacja wielu konsumentów. Prawda jest inna.
08.05.2025 14:38

O PLUS BLIŻEJ CELU!
Co może pomóc w radzeniu sobie ze stresem, stanowić zastrzyk energii na cały dzień, wspierać ogólny dobrostan, a przy tym pysznie smakować? Prawidłowa odpowiedź brzmi: woda funkcjonalna MAGNESIA PLUS. To smakowa woda mineralna z wysoką zawartością naturalnego magnezu, witaminami i wyciągami z roślin. Do wyboru są cztery delikatnie gazowane i niskokaloryczne warianty: antistress, boost, revital […]
Biedna tylko z nazwy. Minimum składników i moc doznań smakowych
07.05.2025 8:27
Choć była zupą dla ubogich, na co wskazuje m.in. jej nazwa, to w kontekście doznań kulinarnych nie miała sobie równych. Bazę do przygotowania tzw. zupy biedoty stanowi maślanka, która w połączeniu z warzywnymi dodatkami sprawia, że taki posiłek jest niezwykle smaczny, esencjonalny i aromatyczny.
Startuje sezon grillowy!
05.05.2025 19:47
Czas na smakowe eksperymenty z sosami WSP „Społem”
Tagi: MAKO
Źródło:
dlalejdis.pl
Odkryj nowe, wyjątkowe smaki sosów Hellmann’s
Cheddar, Sweet & Sour oraz Sweet Chilli Samba i spraw, by Twoje potrawy z grilla smakowały tak, że HELL, MANN!
Zrobisz ją w kilka chwil. Surówka pasuje do każdego obiadu
30.04.2025 8:33
Surówka z kapusty pekińskiej to prosty i szybki sposób na wzbogacenie obiadu o świeży, chrupiący dodatek. Dzięki łagodnemu smakowi warzywo doskonale uzupełnia posiłki mięsne, rybne i dania wegetariańskie. W sałatkach kapusta pekińska łatwo chłonie rozmaite dressingi i tworzy smaczne zestawienia z innymi warzywami.