Zalej trzy listki ciepłą wodą. Pomidory nie będą mieścić się w dłoniach
Uprawa pomidorów nie należy do najprostszych. Pomimo tego, wiele osób decyduje się na posadzenie ich w swoich ogródkach. Warto wówczas pamiętać o właściwych zabiegach pielęgnacyjnych. Mowa tu między innymi o nawożeniu. Jak przygotować i stosować domowej roboty nawóz do pomidorów? Wykorzystaj liście laurowe – dzięki nim roślina wyda zdrowy i obfity plon.
Zalej trzy listki ciepłą wodą. Pomidory nie będą mieścić się w dłoniach
Uprawa pomidorów nie należy do najprostszych. Pomimo tego, wiele osób decyduje się na posadzenie ich w swoich ogródkach. Warto wówczas pamiętać o właściwych zabiegach pielęgnacyjnych. Mowa tu między innymi o nawożeniu. Jak przygotować i stosować domowej roboty nawóz do pomidorów? Wykorzystaj liście laurowe – dzięki nim roślina wyda zdrowy i obfity plon.
Uprawa pomidorów nie należy do najprostszych. Pomimo tego, wiele osób decyduje się na posadzenie ich w swoich ogródkach. Warto wówczas pamiętać o właściwych zabiegach pielęgnacyjnych. Mowa tu między innymi o nawożeniu. Jak przygotować i stosować domowej roboty nawóz do pomidorów? Wykorzystaj liście laurowe – dzięki nim roślina wyda zdrowy i obfity plon.
Kasza bulgur z bakłażanem
Czas przygotowania: 40 minut Ilość osób: 4 Składniki: 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 200 g pieczarek 100 g sera feta 200 g pomidorków koktajlowych 1 pęczek natki pietruszki 1 bakłażan 200 g kaszy bulgur 100 ml śmietany 18% 2 łyżki Przyprawy Harissa Knorr 1 opakowanie Fix Knorr Kaszotto z grzybami i cebulką Sposób przygotowania: Pokrój: pieczarki w plastry, cebulę […]
19.03.2024 0:01
Czas przygotowania: 40 minut Ilość osób: 4 Składniki: 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 200 g pieczarek 100 g sera feta 200 g pomidorków koktajlowych 1 pęczek natki pietruszki 1 bakłażan 200 g kaszy bulgur 100 ml śmietany 18% 2 łyżki Przyprawy Harissa Knorr 1 opakowanie Fix Knorr Kaszotto z grzybami i cebulką Sposób przygotowania: Pokrój: pieczarki w plastry, cebulę […]
Wyjątkowy smak i aromat. Zimą i wczesną wiosną stawiaj na czekoladową odmianę
Pomidory najlepiej smakują latem. Skąpane w słońcu odznaczają się intensywnym smakiem, którego wielu brakuje podczas chłodnych miesięcy. Zimą i wczesną wiosną najlepiej stawiać na pomidory czekoladowe. W tym czasie smakują niemal identycznie jak latem, a ich słodki aromat pozostaje w pamięci na długo.
Pomidory najlepiej smakują latem. Skąpane w słońcu odznaczają się intensywnym smakiem, którego wielu brakuje podczas chłodnych miesięcy. Zimą i wczesną wiosną najlepiej stawiać na pomidory czekoladowe. W tym czasie smakują niemal identycznie jak latem, a ich słodki aromat pozostaje w pamięci na długo.
Pasta jajeczna z pysznym dodatkiem. Klasyk wzbogacony nowym smakiem
Pasta jajeczna to śniadaniowy klasyk. Pyszne smarowidło podbiło niejedno serce i regularnie pojawia się na stołach Polaków. Pasta wzbogacona o pomidory to jednak zupełnie inne doznania smakowe. To wersja dla osób, które nie boją się eksperymentów w kuchni.
06.03.2024 18:12
Pasta jajeczna to śniadaniowy klasyk. Pyszne smarowidło podbiło niejedno serce i regularnie pojawia się na stołach Polaków. Pasta wzbogacona o pomidory to jednak zupełnie inne doznania smakowe. To wersja dla osób, które nie boją się eksperymentów w kuchni.
Łosoś z cukinią i pomidorami
Tak przygotowane danie grilluje się na tackach. „Do zawiniętego w ten sposób łososia z cukinią i pomidorami możemy dołożyć po listku bazylii”, poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Składniki: 600 g filetu z łososia bez skóry 3 łyżki ketchupu 2 łyżki Przyprawy do grilla Knorr 1 cukinia kilka gałązek pomidorów […]
Tak przygotowane danie grilluje się na tackach. „Do zawiniętego w ten sposób łososia z cukinią i pomidorami możemy dołożyć po listku bazylii”, poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Składniki: 600 g filetu z łososia bez skóry 3 łyżki ketchupu 2 łyżki Przyprawy do grilla Knorr 1 cukinia kilka gałązek pomidorów […]
Duet idealny. Serce i jelita będą pracować na medal, a skóra będzie młodsza
O pomidorach napisano i powiedziano już wiele: każdy doskonale wie, że powinny się znaleźć w naszej diecie. Choć wiele mówi się o połączeniu tego warzywa z ogórkiem, to nie jest uznawane za najzdrowsze (całkiem niesłusznie). Lepiej jednak połączyć pomidory z oliwą: taki duet świetnie wpłynie na pracę serca oraz innych kluczowych układów organizmu. Dlaczego warto jeść pomidory z oliwą? Sprawdźmy.
26.02.2024 13:48
O pomidorach napisano i powiedziano już wiele: każdy doskonale wie, że powinny się znaleźć w naszej diecie. Choć wiele mówi się o połączeniu tego warzywa z ogórkiem, to nie jest uznawane za najzdrowsze (całkiem niesłusznie). Lepiej jednak połączyć pomidory z oliwą: taki duet świetnie wpłynie na pracę serca oraz innych kluczowych układów organizmu. Dlaczego warto jeść pomidory z oliwą? Sprawdźmy.
Sałatka z makaronem pióra i mozarellą
Składniki na 4 porcje: Makaron Lubella Pełne Ziarno pióra (400g) Pomidorki koktajlowe (300g) Mozarella w małych kuleczkach (200g) Bazylia (1 pęczek) Oliwki czarne (50g) Oliwa z oliwek Kminek (2 łyżeczki) Sól, pieprz Sposób przygotowania: Pomidorki kroimy na połówki oraz doprawiamy solą i pieprzem, następnie wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika […]
24.02.2024 0:40
Składniki na 4 porcje: Makaron Lubella Pełne Ziarno pióra (400g) Pomidorki koktajlowe (300g) Mozarella w małych kuleczkach (200g) Bazylia (1 pęczek) Oliwki czarne (50g) Oliwa z oliwek Kminek (2 łyżeczki) Sól, pieprz Sposób przygotowania: Pomidorki kroimy na połówki oraz doprawiamy solą i pieprzem, następnie wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika […]