Wiadomości z tagiem Zupa  RSS
Zupa szczawiowa z chrupiącymi grzankami – pyszny przepis!

14.04.2024 0:01


Aby wydobyć z liści szczawiu najcenniejsze wartości odżywcze, najlepiej podawać go z nabiałem – śmietaną, masłem lub jajkami. Idealna propozycją będzie sycąca zupa szczawiowa z jajkiem i grzankami z pełnoziarnistego lub pszenno-żytniego chleba. Przygotowana na delikatnym bulionie warzywnym z dodatkiem marchewki z pewnością przypadnie do gustu amatorom wiosennych obiadów na tarasie lub balkonie. Składniki: • […]

Źródło: obcasy.pl

Zupa dla kobiet po menopauzie. Dlaczego jest tak ważna?

08.04.2024 19:46


Starzenie się układu kostnego, czyli m.in. utrata gęstości mineralnej kości, zdecydowanie szybciej zachodzi u kobiet niż u mężczyzn. Zwłaszcza panie po menopauzie powinny wzbogacić swoją dietę o produkty, które charakteryzują się właściwościami zdrowotnymi poprawiającymi kondycję kości. Przedstawiamy przepis na zupę z kurkumą i imbirem, polecaną paniom po 50. roku życia.

Źródło: kobieta.interia.pl

Pokrusz czerstwą pajdę. Żurek będzie gęsty i pyszny

29.03.2024 10:58


Żurek na Wielkanoc to w wielu domach obowiązkowy element świątecznego jadłospisu. Wyrazista w smaku i pożywna zupa to jednak pomysł na danie, które warto zajadać także bez specjalnej okazji. Chcesz, by wyszedł perfekcyjny, ale w kuchni napotykasz trudności? Co zrobić, gdy żurek wychodzi wodnisty? Sprytne triki pozwolą w łatwy sposób uratować zbyt rzadką zupę.

Źródło: kobieta.interia.pl

Czym różni się żurek od barszczu białego? Co podać na wielkanocnym stole?

24.03.2024 13:01


Wielkanoc tradycyjnymi potrawami stoi. Wstępem do świątecznego obiadu w większości domów jest zupa. Żurek i barszcz biały – te nazwy często są używane wymiennie i traktowane jako synonimy. Okazuje się jednak, że wyróżnić można między nimi istotne różnice. Sprawdź, czym się różni żurek od barszczu białego, by uniknąć kulinarnej wpadki.

Źródło: kobieta.interia.pl

Takiego rosołu wcześniej nie jadłeś. Smakiem przebije babciny klasyk

24.03.2024 9:40

Rosół to dla wielu z nas obowiązkowa pozycja w trakcie niedzielnego obiadu. Samo jego przygotowanie jest sztuką, bo trzeba wyważyć odpowiednią ilość mięsa, warzyw i przypraw, aby smakował wyśmienicie i choć trochę zbliżył się do tego, by smakował jak babciny. Choć sztuka kulinarna mówi jasno, jak gotować rosół, to od pewnego czasu internauci przekonują, że pieczony rosół jest lepszy niż tradycyjny. Jeśli nasza poczciwa zupa troszkę nam się znudziła, to czemu nie spróbować przygotować ją w inny sposób?

Źródło: kobieta.interia.pl

Takiego rosołu wcześniej nie jadłeś. Smakiem przebije babciny klasyk

24.03.2024 8:40


Rosół to dla wielu z nas obowiązkowa pozycja w trakcie niedzielnego obiadu. Samo jego przygotowanie jest sztuką, bo trzeba wyważyć odpowiednią ilość mięsa, warzyw i przypraw, aby smakował wyśmienicie i choć trochę zbliżył się do tego, by smakował jak babciny. Choć sztuka kulinarna mówi jasno, jak gotować rosół, to od pewnego czasu internauci przekonują, że pieczony rosół jest lepszy niż tradycyjny. Jeśli nasza poczciwa zupa troszkę nam się znudziła, to czemu nie spróbować przygotować ją w inny sposób?

Źródło: kobieta.interia.pl

Takiego rosołu wcześniej nie jadłeś. Smakiem przebije babciny klasyk

24.03.2024 8:40


Rosół to dla wielu z nas obowiązkowa pozycja w trakcie niedzielnego obiadu. Samo jego przygotowanie jest sztuką, bo trzeba wyważyć odpowiednią ilość mięsa, warzyw i przypraw, aby smakował wyśmienicie i choć trochę zbliżył się do tego, by smakował jak babciny. Choć sztuka kulinarna mówi jasno, jak gotować rosół, to od pewnego czasu internauci przekonują, że pieczony rosół jest lepszy niż tradycyjny. Jeśli nasza poczciwa zupa troszkę nam się znudziła, to czemu nie spróbować przygotować ją w inny sposób?

Źródło: kobieta.interia.pl

reklama
Kontakt z nami