Wiadomości z tagiem Zapiekanka  RSS
Farfalle z cukinią i szynką

10.08.2023 0:01


Cukinia to warzywo, które do Polski przywędrowało z Włoch. Występuje w kilku wariantach, najpopularniejszą z nich jest zielona. Znakomicie smakuje jako składnik wielu dań, takich jak ratatouille, leczo, zapiekanka czy gulasz. Ja uwielbiam przygotowywać z jej dodatkiem farfalle – wystarczy wykorzystać szynkę, kapary i żółty ser, by stworzyć naprawdę pyszne danie”, poleca Murawski, rekomendując poniższy […]

Źródło: obcasy.pl

Zapiekane grzanki z krewetkami i czosnkiem chilli w oleju OLE!

29.07.2023 0:00


Czosnek chilli w oleju OLE! to wyjątkowy produkt, który składa się z chrupiących ząbków czosnku, doprawionych mieszanką przypraw, w której dominuje ostre chilli. Intensywny smak i aromat nadadzą każdemu daniu pikanterii. Czosnek chilli w oleju OLE! jest gotowy do użytku od razu po otwarciu. Całość zamknięta jest w poręcznym słoiczku, dzięki czemu w łatwy i […]

Źródło: obcasy.pl

Komu może zaszkodzić jedzenie kalafiorów? Sprawdź czy należysz do tej grupy

20.07.2023 15:06


Kalafiory to zdrowe, smaczne i niskokaloryczne warzywa. Można przygotować z nich wiele wyśmienitych potraw - zupy, zapiekanki, a nawet spody do pizzy. Mimo wszystkich ich zalet, dla niektórych osób mogą być szkodliwe. Sprawdź czy należysz do grona tych osób.

Źródło: kobieta.interia.pl

Frittata z warzywami i jogurtem greckim

15.07.2023 0:01


Frittata to włosko-hiszpańskie połączenie, które jest pyszną alternatywą dla zwykłej jajecznicy. To też świetny pomysł na urozmaicenie porannego jadłospisu. Świeże warzywa pokryte puszystą, jajeczną kołderką z dodatkiem jogurtu greckiego, a na górze zapiekany żółty ser – po prostu pycha! Składniki: Jogurt typu greckiego naturalny 0% (np. od OSM Piątnica) 3 łyżki cebula 1 szt. średnia […]

Źródło: obcasy.pl

Smaczny i pełnowartościowy obiad w 20 minut?

11.07.2023 16:20

To prostsze niż myślisz! Zapiekanka z młodych ziemniaków i cukinii z serem Aldamer - przepis kulinarny.

Źródło: dlalejdis.pl

Umieść kurki w tym roztworze przed usmażeniem. Będą jędrne, miękkie i pyszne

09.07.2023 11:54


Kurki - jedne z najsmaczniejszych, zdaniem wielu, grzybów, już zaczynają już pojawiać się w polskich lasach. Aby jednak nadawały się do sosów, zup czy zapiekanek, były miękkie i pyszne, należy odpowiednio je przygotować. Jak usunąć wszelkie zanieczyszczenia z kurek i co zrobić, aby po obróbce termicznej nie były gorzkie?

Źródło: kobieta.interia.pl

reklama
Kontakt z nami