Jajka w sosie musztardowym to kulinarny hit. Przysmak dla całej rodziny
Jajka w sosie musztardowym to niezapomniana potrawa z PRL- u, którą podawano nie tylko w domach, ale też m.in. na szkolnych i pracowniczych stołówkach czy koloniach. Dziś "musztardowe jajka" zaliczają swój triumfalny powrót i cieszą się coraz większą popularnością. Jak je przygotować?
Jajka w sosie musztardowym to niezapomniana potrawa z PRL- u, którą podawano nie tylko w domach, ale też m.in. na szkolnych i pracowniczych stołówkach czy koloniach. Dziś "musztardowe jajka" zaliczają swój triumfalny powrót i cieszą się coraz większą popularnością. Jak je przygotować?
Zapiekane ziemniaki z boczkiem i kozim serem
Zapiekane ziemniaki z boczkiem nie muszą być wyłącznie dodatkiem do pysznego dania. Doskonale sprawdzą się w roli głównej jako samodzielna potrawa, do tego pięknie prezentując się na talerzu. Z dodatkiem koziego sera mogą stać się nawet wykwintne! Szczególnie, że kochamy ziemniaki pod każdą postacią, zarówno w zupie, pieczone, pure, ale też jako oddzielne danie no […]
10.04.2024 0:01
Zapiekane ziemniaki z boczkiem nie muszą być wyłącznie dodatkiem do pysznego dania. Doskonale sprawdzą się w roli głównej jako samodzielna potrawa, do tego pięknie prezentując się na talerzu. Z dodatkiem koziego sera mogą stać się nawet wykwintne! Szczególnie, że kochamy ziemniaki pod każdą postacią, zarówno w zupie, pieczone, pure, ale też jako oddzielne danie no […]
Nowa książka Pameli Anderson już jesienią. To zaskoczenie dla fanów
Pamela Anderson ogłosiła na Instagramie, że już za kilka miesięcy do księgarń trafi jej debiutancka książka kucharska. Publikacja "I Love You by Pamela Anderson: Recipes from the Heart" zawierać będzie ponad 80 przepisów na roślinne potrawy. "Nie mogę się doczekać chwili, gdy trafi do waszych domów" - napisała aktorka, nie kryjąc ekscytacji.
07.04.2024 9:55
Pamela Anderson ogłosiła na Instagramie, że już za kilka miesięcy do księgarń trafi jej debiutancka książka kucharska. Publikacja "I Love You by Pamela Anderson: Recipes from the Heart" zawierać będzie ponad 80 przepisów na roślinne potrawy. "Nie mogę się doczekać chwili, gdy trafi do waszych domów" - napisała aktorka, nie kryjąc ekscytacji.
Źródło:
kobieta.interia.pl
Pełnia wiosennego smaku na talerzu. Smakowita młoda kapusta z dużą ilością koperku
Młoda kapusta jest jednym z sezonowych przysmaków, na który z niecierpliwością wyczekujemy przez całą zimę. Przy odpowiednich warunkach pogodowych można ją kupić już w kwietniu, a powszechnie pojawia się w maju i jest dostępna aż do lipca. To najdelikatniejsza i najsmaczniejsza wersja warzywa. Choć można przygotować z niej wiele apetycznych potraw, najlepiej smakuje w wersji z koperkiem. Jak przyrządzić młodą kapustę z dużą ilością aromatycznego koperku? Sprawdź teraz.
04.04.2024 9:58
Młoda kapusta jest jednym z sezonowych przysmaków, na który z niecierpliwością wyczekujemy przez całą zimę. Przy odpowiednich warunkach pogodowych można ją kupić już w kwietniu, a powszechnie pojawia się w maju i jest dostępna aż do lipca. To najdelikatniejsza i najsmaczniejsza wersja warzywa. Choć można przygotować z niej wiele apetycznych potraw, najlepiej smakuje w wersji z koperkiem. Jak przyrządzić młodą kapustę z dużą ilością aromatycznego koperku? Sprawdź teraz.
Niezwykłe tradycje wielkanocne obchodzone za granicą. Tłuczenie jajek ma przynosić szczęście
Podróże w okresie wielkanocnym to doskonała okazja do odkrywania różnorodnych obyczajów w innych krajach. Mogą różnić się zwyczajami religijnymi, potrawami, elementami kultury oraz tradycjami. Jak wygląda Wielkanoc w Hiszpanii, Grecji i we Włoszech? Tamtejsze obrzędy znacznie różnią się od polskich.
31.03.2024 8:14
Podróże w okresie wielkanocnym to doskonała okazja do odkrywania różnorodnych obyczajów w innych krajach. Mogą różnić się zwyczajami religijnymi, potrawami, elementami kultury oraz tradycjami. Jak wygląda Wielkanoc w Hiszpanii, Grecji i we Włoszech? Tamtejsze obrzędy znacznie różnią się od polskich.
Wielkanocny barszcz biały. Na czym gotować potrawę, by sama znikała z talerzy?
Często stawia się go obok żurku, jako drugą najpopularniejszą potrawę wielkanocną. Barszcz biały powstaje na bazie o wiele delikatniejszego zakwasu pszennego, a charakterystycznego smaku dodają mu dobrze skomponowane składniki. W zupie nie może zabraknąć białej kiełbasy, skwarków z boczku, czosnku oraz sporej porcji świeżego chrzanu. Jak przygotować świąteczny przysmak w domu? Podpowiadamy.
29.03.2024 13:32
Często stawia się go obok żurku, jako drugą najpopularniejszą potrawę wielkanocną. Barszcz biały powstaje na bazie o wiele delikatniejszego zakwasu pszennego, a charakterystycznego smaku dodają mu dobrze skomponowane składniki. W zupie nie może zabraknąć białej kiełbasy, skwarków z boczku, czosnku oraz sporej porcji świeżego chrzanu. Jak przygotować świąteczny przysmak w domu? Podpowiadamy.
Wielkanocny barszcz biały. Na czym gotować potrawę, by sama znikała z talerzy?
Często stawia się go obok żurku, jako drugą najpopularniejszą potrawę wielkanocną. Barszcz biały powstaje na bazie o wiele delikatniejszego zakwasu pszennego, a charakterystycznego smaku dodają mu dobrze skomponowane składniki. W zupie nie może zabraknąć białej kiełbasy, skwarków z boczku, czosnku oraz sporej porcji świeżego chrzanu. Jak przygotować świąteczny przysmak w domu? Podpowiadamy.
29.03.2024 13:32
Często stawia się go obok żurku, jako drugą najpopularniejszą potrawę wielkanocną. Barszcz biały powstaje na bazie o wiele delikatniejszego zakwasu pszennego, a charakterystycznego smaku dodają mu dobrze skomponowane składniki. W zupie nie może zabraknąć białej kiełbasy, skwarków z boczku, czosnku oraz sporej porcji świeżego chrzanu. Jak przygotować świąteczny przysmak w domu? Podpowiadamy.