Ciasto francuskie w roli głównej. Propozycje na słodkie podjadanie i wytrawną przekąskę
Zwarta konsystencja i uniwersalny smak ciasta francuskiego sprawia, że doskonale łączy się zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami. Stanowi dobrą podstawę do dań z mięsem, warzywami i serem. Delikatną warstwą otula świeże lub mrożone owoce, pełne słodyczy kremy, twarożek i bakalie. Jedno opakowanie ciasta francuskiego, a tyle możliwości. Którą z nich wypróbujesz dzisiaj?
Zwarta konsystencja i uniwersalny smak ciasta francuskiego sprawia, że doskonale łączy się zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami. Stanowi dobrą podstawę do dań z mięsem, warzywami i serem. Delikatną warstwą otula świeże lub mrożone owoce, pełne słodyczy kremy, twarożek i bakalie. Jedno opakowanie ciasta francuskiego, a tyle możliwości. Którą z nich wypróbujesz dzisiaj?
Źródło:
kobieta.interia.pl
Sałatka brokułowa z żurawiną, słonecznikiem i orzechami
Dobre, a jednocześnie odpowiednio dobrane menu to połowa sukcesu. Dlatego warto zadbać, aby na stole nie zabrakło oryginalnych i kolorowych dań, które zaskoczą gości swoim smakiem, jak i apetycznym wyglądem. Składniki: 1 duży brokuł 2 czerwone cebule 1 jabłko 100 g słonecznika Bakalland 100 g orzechów włoskich Chandler Bakalland 250 g żurawiny Bakalland 15 plasterków […]
17.03.2024 0:01
Dobre, a jednocześnie odpowiednio dobrane menu to połowa sukcesu. Dlatego warto zadbać, aby na stole nie zabrakło oryginalnych i kolorowych dań, które zaskoczą gości swoim smakiem, jak i apetycznym wyglądem. Składniki: 1 duży brokuł 2 czerwone cebule 1 jabłko 100 g słonecznika Bakalland 100 g orzechów włoskich Chandler Bakalland 250 g żurawiny Bakalland 15 plasterków […]
Najlepiej smakuje po krótkim „przegryzaniu”. Sos do ryby po grecku – gotowy do odgrzania
Jakich klasyków kulinarnych nie może zabraknąć na wigilijnym stole? Część osób wskaże na rubinowy barszcz z uszkami, pachnący wędzonymi owocami kompot z suszu lub pełną bakalii kutię. W propozycjach znajdą się także regionalne przysmaki, np. ryba po grecku. Kluczem do sukcesu w przygotowaniu tego dania jest dosmakowany sos. Zdradzamy sekret smakowitej receptury, którą warto wypróbować jeszcze przed świętami.
13.12.2023 9:27
Jakich klasyków kulinarnych nie może zabraknąć na wigilijnym stole? Część osób wskaże na rubinowy barszcz z uszkami, pachnący wędzonymi owocami kompot z suszu lub pełną bakalii kutię. W propozycjach znajdą się także regionalne przysmaki, np. ryba po grecku. Kluczem do sukcesu w przygotowaniu tego dania jest dosmakowany sos. Zdradzamy sekret smakowitej receptury, którą warto wypróbować jeszcze przed świętami.
Letnie menu z mieszankami ziaren KRESTO
04.08.2023 8:48
Tylko z bakaliami KRESTO!
Tagi: Bakalie
Źródło:
dlalejdis.pl
Najciekawsze przepisy na Wielkanocne desery
Bakalie to jedne z podstawowych składników wielkanocnych potraw. Dzięki mieszance intensywnych w smaku włoskich orzechów, słodko-kwaśnej żurawinie czy miękkiej suszonej moreli powstają nie tylko wytrawne dania, ale także pyszne, świąteczne desery. Spraw radość swoim bliskim i zaskocz ich najciekawszą odsłoną bakaliowych, kulinarnych kompozycji. Spotkania przy wielkanocnym stole to możliwość do długich rozmów z rodziną i […]
01.04.2023 13:03
Bakalie to jedne z podstawowych składników wielkanocnych potraw. Dzięki mieszance intensywnych w smaku włoskich orzechów, słodko-kwaśnej żurawinie czy miękkiej suszonej moreli powstają nie tylko wytrawne dania, ale także pyszne, świąteczne desery. Spraw radość swoim bliskim i zaskocz ich najciekawszą odsłoną bakaliowych, kulinarnych kompozycji. Spotkania przy wielkanocnym stole to możliwość do długich rozmów z rodziną i […]
Mazurek ryżowy-bezglutenowy
Składniki: Kostka do pieczenia Kasia – 200 gramów kleik ryżowy – 160 gramów cukier – 150 gramów jaja duże – 3 sztuki bezglutenowy proszek do pieczenia – 2 łyżeczki marmolada (bez glutenu) bakalie Sposób przygotowania: 1. Jajka ubij z cukrem na puch. Dodaj miękką Kasię, kleik ryżowy (łyżkę odłóż) i proszek do pieczenia. Wszystko razem […]
28.03.2023 7:01
Składniki: Kostka do pieczenia Kasia – 200 gramów kleik ryżowy – 160 gramów cukier – 150 gramów jaja duże – 3 sztuki bezglutenowy proszek do pieczenia – 2 łyżeczki marmolada (bez glutenu) bakalie Sposób przygotowania: 1. Jajka ubij z cukrem na puch. Dodaj miękką Kasię, kleik ryżowy (łyżkę odłóż) i proszek do pieczenia. Wszystko razem […]
Wielkanocne inspiracje od KRESTO
13.03.2023 16:58
Bakalie Kresto do wielkanocnych wypieków.
Źródło:
dlalejdis.pl