Gotowanie  RSS
Przepis na udane Święta

#zrodlo

Wielkanoc tuż tuż! Pewnie lada moment wpadniemy w wir przedświątecznych przygotowań, a co za tym idzie, układania świątecznego menu. Macie ochotę miło zaskoczyć gości podczas tegorocznej uczty? Mamy na to sposób! Razem z marką Mosso prezentujemy nasz przepis na udane Święta.

Źródło: kobieta.interia.pl

Tarty lepsze niż pizza


Wytrawna tarta to łatwizna – wystarczy kruchy spód i dodatki – takie jakie lubisz najbardziej albo akurat masz pod ręką czy zostaną ze świątecznych zapasów. Z tego połączenia zawsze uda się stworzyć pyszne danie.

Tagi: Pizza, Doda
Źródło: kobieta.interia.pl

Lemon curd

#zrodlo

Pomysł na słodko-kwaśny przysmak.

Źródło: kobieta.interia.pl

Delikatne kremówki


Idealne na uroczyste rodzinne spotkania.

Tagi: Rodzice, Oczy
Źródło: kobieta.interia.pl

Wielkanocne specjały. Czego nie może zabraknąć na świątecznym stole?

#zrodlo

Wielkanoc to czas, który spędzamy w rodzinnym gronie w towarzystwie pysznego jedzenia. Podobnie, jak Boże Narodzenie, święta wielkanocne obfitują w tradycyjne dania, które koniecznie muszą pojawić się na stole w tym czasie. Jakich specjałów nie może zabraknąć na najważniejszym śniadaniu w roku?

Źródło: kobieta.interia.pl

Spędź Wielkanoc z kubkiem wyjątkowej herbaty


Wielkanoc to moment na refleksję oraz znalezienie chwili wytchnienia, którą urozmaici kubek pełnej smaku i aromatu herbaty.

Źródło: kobieta.interia.pl

Pieczony kalafior z sosem tahinowo-cytrynowym


Kalafior ma tyleż zwolenników, co przeciwników. Tym, którzy nie lubią zapachu kalafiora może przypadnie jednak do gustu to warzywo podane z sosem tahinowo-cytrynowym.

Tagi: Zapachy
Źródło: kobieta.interia.pl

Smalec Szlachetny Profi: Domowa receptura w nowej odsłonie


Należący do kanonu tradycyjnych specjałów polskiej kuchni smalec to bez wątpienia gratka dla wielbicieli rodzimych i treściwych dodatków do świeżego pieczywa. Dlatego też zupełnie nowy Smalec Szlachetny Profi, dostępny w trzech różnych wersjach smakowych, z pewnością powitany zostanie z entuzjazmem przez rzesze smakoszy. Szczególnie, że nie wymaga wielogodzinnych przygotowań w kuchni, a od apetycznego kęsa dzieli nas zaledwie kilka sekund, potrzebnych do otwarcia słoiczka.

Źródło: kobieta.interia.pl

Potrawy z rusztu dla miłośników drobiu


Wielkimi krokami zbliża się majówka – raj dla wszystkich miłośników grilla. Jednym z najczęściej wybieranych mięs, specjalnie na spotkania przy ruszcie, jest kurczak. Prezentujemy więc trzy przepisy ekspertów marki Sandra, które pozwolą na przygotowanie drobiu w nowy, oryginalny sposób.

Źródło: kobieta.interia.pl

Trzy sprawdzone przepisy na wielkanocny żurek

#zrodlo

Żurek to obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole i specjalność naszej polskiej kuchni. Aby zachwycał swoim wyrazistym smakiem, powinien być przygotowywany ze specjalnych składników. Jak go zrobić, by podbił podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy? Co dodać, by wzmocnić jego aromat?

Źródło: kobieta.interia.pl

Jajko w roli głównej


Niby takie banalne, ale na świątecznym stole to prawdziwa gwiazda. Warto się przekonać, jakie smakowite i szybkie dania możesz z nim przyrządzić.

Źródło: kobieta.interia.pl

Udziec jagnięcy z młodymi warzywami


W tradycji wielkanocnej przyjęło się, że po czterdziestodniowym poście należy na świątecznym stole serwować różnorakie mięsiwa. Udziec jagnięcy z młodymi warzywami zaspokoi najbardziej wyrafinowane gusta.

Źródło: kobieta.interia.pl

Rosół w nowym wydaniu


Kiedyś tradycyjny, gotowany według receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie, z pysznym makaronem. Dzisiaj bardziej nowoczesny, często urozmaicany, lżejszy. Przedstawiamy przepisy na rosół, które pozytywnie cię zaskoczą!

Tagi: Przepis
Źródło: kobieta.interia.pl

Potrawy wielkanocne

#zrodlo

W tych wersjach są wyjątkowo smaczne!

Źródło: kobieta.interia.pl

Nowość – chrzan z cytryną od Krakusa

#zrodlo

Chrzan od wieków związany jest z polską tradycją kulinarną i stanowi niezastąpiony dodatek, zwłaszcza do wielkanocnych potraw. Nie może zabraknąć go na żadnym świątecznym stole, czy w koszyku ze święconką. W tym roku warto przełamać konwencję i spróbować limitowanej edycji chrzanu z cytryną Krakus. Tradycyjny produkt w niecodziennej odsłonie idealnie podkreśli smak wielkanocnych dań.

Źródło: kobieta.interia.pl

Trzy sekrety szybkiego mazurka wielkanocnego


O ile ciężko wskazać jeden, najbardziej charakterystyczny, domowy wypiek bożonarodzeniowy, o tyle w świecie ciast wielkanocnych laur pierwszeństwa przysługuje tradycyjnemu, polskiemu mazurkowi. Bogato zdobiony, obłędnie słodki, a jednocześnie chrupiący, dzięki kruchemu spodowi i odpowiednim dodatkom. Bez niego stół wielkanocny byłby niczym święconka bez pisanek. Czy istnieją jednak sposoby, by ten czasochłonny wypiek przygotować szybko, pięknie i – co najważniejsze – przepysznie?

Źródło: kobieta.interia.pl

Chrzan - obowiązkowy na wielkanocnym stole


Wielu z nas nie wyobraża sobie wielkanocnych dań be z świeżo tartego, dobrze doprawionego chrzanu. To obowiązkowy dodatek do barszczu, białej kiełbasy czy wielkanocnej pieczeni. W polskiej tradycji kulinarnej ma swoje, niezwykle ważne, miejsce.

Źródło: kobieta.interia.pl

Ciasto "obłoczek" czekoladowy


Czekoladowe ciasto, lekkie jak pianka, uwodzicielskie i niezbyt słodkie. Dla tych, którzy szukają niebanalnej inspiracji na świąteczny stół.

Tagi: Ciasto
Źródło: kobieta.interia.pl

Kiełki: najlepsze i najtańsze źródło witamin na wiosnę


Zeszłoroczne warzywa już straciły większość witamin, a nowalijki są pełne chemii. Za to kiełki są zdrowe, ekologiczne i pyszne.

Źródło: kobieta.interia.pl

Świąteczna bomba witaminowa


Czy wielkanocne smaczne potrawy muszą być tuczące? Niekoniecznie – wystarczy, że wprowadzisz do wielkanocnego menu trochę zielonych warzyw, które pomogą zadbać o figurę i zachwycą gości smakiem!

Źródło: kobieta.interia.pl

reklama
Polecamy
Najlepsze przepisy na sernik, który zawsze się uda. 17 pomysłów, które zechcesz wypróbować!

#zrodlo

Sernik to chyba jedno z najpyszniejszych ciast, serwowanych zarówno od święta, jak i na co dzień. Można go przygotować na setki sposobów, a my mamy dla was dokładnie 17 przepisów.

Źródło: kobietamag.pl

Jajka faszerowane pieczarkami z pieprzem cayenne

#zrodlo


Poniższy przepis to doskonały pomysł na danie wielkanocne w wersji dietetycznej. Postaw je na stole razem z dietetycznym mazurkiem wielkanocnym i lekkostrawnym żurkiem. Przepisy na wielkanocny żurek SKŁADNIKI na danie: Jajka faszerowane pieczarkami z pieprzem cayenne jaja na twardo, 4 szt. pieczarki, 2 średnie świeży szczypiorek, 2 łyżeczki sałata zielona, 4 liście jogurt naturalny, 4 […]

Źródło: kobietamag.pl

TOP przepisy na żeberka pieczone, w miodzie, duszone


Oto różnorodne przepisy na żeberka, które możesz upiec w piekarniku, udusić lub przyrządzić na grillu. Który przepis jest najbardziej kuszący? 1. Grillowane żeberka w duecie ze świeżymi warzywami Potrzebne składniki: Żeberka np. Grillowa Uczta ZM Pekpol rukola sałata strzępiasta – czerwona plastry pomidora sos sojowy Wykonanie: Żeberka wyjmujemy z opakowania i grillujemy na średnio […]

Tagi: Przepis
Źródło: kobietamag.pl

Kwiecień zażółcił się od forsycji. Wykorzystaj to i spróbuj jak smakuje… herbatka z forsycją! Przedstawiamy 3 łatwe przepisy


Te żółte krzewy zwiastują wiosnę i towarzyszą nam przez kilka ciepłych miesięcy. Zanim przekwitną, zbieraj kwiaty forsycji i zaparz z nich herbatkę. Twój organizm będzie Ci dozgonnie wdzięczny!

Źródło: kobietamag.pl

Polskie lokalne przysmaki- sprawdź, co warto zjeść w różnych regionach Polski i wyrusz na kulinarny city break!


Kiedyś podróżowało się przede wszystkim po to, by zwiedzać. Dziś wiele osób podejmuje podróże hobbystyczne. Do tych najbardziej popularnych należą wędrówki kulinarnymi szlakami, skupione wokół kosztowania najlepszych przysmaków poszczególnych regionów. Jeśli wraz z nadejściem wiosny, nabrałyście ochotę na choćby weekendowy wypad do innych części Polski, sprawdźcie z nami, jakich przysmaków będziecie mogły spróbować u celu swojej podróży!

Źródło: kobietamag.pl

Czerwone kanapki – wyrazisty kolor i smak na talerzu. 5 niecodziennych kuchennych inspiracji


Znudziły ci się już kanapki z serem i szynką, ewentualnie z dodatkiem sałaty i jajka? Wypróbuj coś nowego, a dokładniej sandwiche w odcieniach czerwonego! Mamy dla was 5 przepisów.

Źródło: kobietamag.pl

Cheebab – bezmięsna i serowa wersja kebaba. Alternatywa dla wegetarian, miłośników sera, lecz czy dla pasjonatów zdrowia?


Marzy ci się coś kalorycznego i przepysznego? Jeśli uwielbiasz ser, mamy coś dla ciebie! W budkach z kebabem ruszyła sprzedaż jego bezmięsnej wersji i bynajmniej nie mamy na myśli falafela...

Źródło: kobietamag.pl

Domowa granola – 5 przepisów na zdrowe mieszanki do mleka lub jogurtu!


Granola dodana do mleka lub jogurtu i pomieszana ze świeżymi owocami albo domową konfiturą to doskonały pomysł na szybkie, zdrowe i pożywne śniadanie. Podpowiadamy, jak w prosty sposób przygotować ją samodzielnie. Zapraszamy po pięć błyskawicznych przepisów!

Źródło: kobietamag.pl

Matcha do jedzenia. Na rynku pojawia się coraz więcej produktów, które powstały z najzdrowszej herbaty świata


Lubisz słodkości, ale jeszcze bardziej cenisz sobie bycie zdrową i eko? Okazuje się, że to wszystko można połączyć próbując słodyczy z matchą. Na naszym rynku jest ich coraz więcej. Próbowałyście?

Źródło: kobietamag.pl

Czy korzystanie z diet pudełkowych się opłaca? Ujawniamy prawdę


W ostatnich latach można zauważyć duże zmiany na talerzach Polaków. Jemy zdrowiej, rozsądniej. Coraz więcej osób decyduje się na przykład na wyłączenie niektórych produktów ze swojego jadłospisu, co pozwala im lepiej się czuć, a czasem nawet pożegnać uciążliwe dolegliwości zdrowotne powodowane obecnością alergenu w ich codziennym jedzeniu. Oznacza to, że przechodzimy na dietę, niekoniecznie z […]

Źródło: kobietamag.pl

reklama
Kontakt z nami