Gotowanie  RSS
Energetyczna różowa owsianka


Na śniadanie dobrze jest zjeść owsiankę. Dostarczy nam energii, jest smaczna i szczególnie polecana przez dietetyków. A jeśli, niekonwencjonalnie, dodamy do niej pieczonego buraka, banany i sezonowe owoce - uzyskamy niespotykany smak i bardzo atrakcyjny wygląd...

Źródło: kobieta.interia.pl

Szarlotka sypana z manną


Smaczna i delikatna.

Źródło: kobieta.interia.pl

Babeczki z wędliną


Pyszna, słona przekąska.

Źródło: kobieta.interia.pl

Wiosenne zupy


Szpinak, młoda kalarepka, marchewka... Na straganach jest już z czego wybierać! Z dobrze dobranych młodych jarzynek stworzysz przepyszne lekkie dania.

Tagi: Wiosna
Źródło: kobieta.interia.pl

Calzone na swojską nutę

#zrodlo

Pieróg z ciasta do pizzy ze smakowitym nadzieniem!

Tagi: Pizza, Ciasto, MAKO
Źródło: kobieta.interia.pl

Tortilla z białą quinoą, gaucamole i pikantną salsą


Ta zdrowa potrawa sprawi, że na naszych talerzach zagości nieco egzotyki.

Tagi: Potrawka
Źródło: kobieta.interia.pl

Co warto mrozić, suszyć i wekować wiosną? Truskawki!


Truskawki okazują się być niekwestionowanym zwycięzcą, jeśli chodzi o zamykanie wiosny w słoiku. Jednak nie tylko wekowanie, bo owoce te można też suszyć i mrozić. Co ciekawe, Malwina Bareła radzi, aby truskawki mrozić na dwa sposoby...

Tagi: Wiosna
Źródło: kobieta.interia.pl

Andrzej Polan i wiosenna zieleń na talerzu


W kuchni "Dzień Dobry TVN" Andrzej Polan pokazał, jak przyrządzić placek drożdżowy z groszkiem cukrowym oraz zimną zupę ogórkową.

Źródło: kobieta.interia.pl

Proste dania azjatyckie


W kuchni programu David Gaboriaud zaprezentował proste dania prosto z Azji.

Tagi: Kuchnia
Źródło: kobieta.interia.pl

Sałatki makaronowe

#zrodlo

Przygotujesz je w 15 minut!

Tagi: Sałatki
Źródło: kobieta.interia.pl

Wyjątkowe naleśniki


Uwielbiane na całym świecie. Możesz je podawać na pożywne śniadanie, podwieczorek lub słodką kolację.

Źródło: kobieta.interia.pl

Zielone naleśniki z jarmużem, fetą i ciecierzycą


Urozmaicą wiosenne śniadanie i dostarczą pokaźnej dawki witamin!

Źródło: kobieta.interia.pl

Ciasta z budyniem

#zrodlo

Lekkie jak puch, delikatne w smaku i łatwe do zrobienia – takie są te słodkości.

Tagi: Ciasto, Sądy
Źródło: kobieta.interia.pl

Kuchnia na cały tydzień


Smaczne i sycące potrawy. Przygotujesz je bez trudu!

Źródło: kobieta.interia.pl

Szparagi konserwowe

#zrodlo

Afrodyzjak i bardzo smaczne warzywo. Szparagi przygotujemy na wiele sposobów. Są jednak rzeczy o szparagach, o których nie miałeś pojęcia.

Tagi: Szparagi
Źródło: kobieta.interia.pl

Brukselkowe z jagodami, czyli kimchi nieoczywiste


Nie dość, że z brukselki, to jeszcze z jagodami - oto, jakie połączenie smaków w daniu zwanym kimchi proponują Małgorzata Ruszkowska i Kaja Nowakowska. Blogerki przekonują, że choć potrawa nie wygląda przesadnie ładnie, smakuje zaskakująco dobrze.

Źródło: kobieta.interia.pl

Jakie mięsa kupować na grilla?


Od lat utarło się, że sezon grillowy rozpoczyna się w pierwszych dniach maja. Mięso pieczone na ruszcie kojarzy nam się z piękną pogodą i odpoczynkiem od codziennych spraw. Ale żeby potrawy z grilla były naprawdę pyszne, mięso trzeba kupować trochę inne niż do codziennego gotowania.

Źródło: kobieta.interia.pl

Ketchup brzoskwiniowy?


Ketchup nie zawsze musi być tylko z pomidorów - przekonuje PAP Life Jakub Steuermark. Znany kucharz ten popularny sos, często służący, jako dodatek do dań z grilla, poleca zrobić np. z brzoskwiń. Jednak pomidora - ze względu na smak umami - też warto dodać.

Tagi: Mus, Doda
Źródło: kobieta.interia.pl

Ciasto marchewkowe w słoiku?

#zrodlo

Aby do swojej diety przemycić nieco warzyw, warto używać ich nawet do deserów. Ostatnio modne są brownie z buraka albo fasoli czy ciasto marchewkowe. Katarzyna Burzyńska-Sychowicz zdradza swój sposób na to ostatnie, które zamknęła w słoiku...

Tagi: Deser, Ciasto
Źródło: kobieta.interia.pl

Hamburgery i zapiekanki w lekkiej wersji


Możesz przygotować je na wiele sposobów. Wszystkie smakują wyśmienicie!

Tagi: Burgery
Źródło: kobieta.interia.pl

reklama
Polecamy
Jak rozpoznać dobry chleb? Jak powinien wyglądać i co zawierać?

#zrodlo

Pewnie każda z nas pamięta przynajmniej jeden taki posiłek, któremu za podstawę posłużył pachnący, świeżo wyjęty z pieca chleb na zakwasie o chrupiącej skórce, ledwie dający się pokroić. Niezapomniane walory smakowe i błogi zapach chleba dziś powoli zaczynają być tylko mglistym wspomnieniem. To, co widnieje pod nazwą "chleb" w sklepach i piekarniach coraz rzadziej odpowiada bowiem prawdziwej definicji tego tradycyjnego przysmaku. Czym więc powinnyśmy się kierować, wybierając codziennie pieczywo? Podpowiadamy, na co warto zwrócić uwagę!

Źródło: kobietamag.pl

Czego nie powinno być w przyprawach? Szkodliwe dodatki, na które możesz natknąć się w gotowych mieszankach


Zakupy spożywcze coraz częściej przypominają spacer po polu pełnym min. Producenci zdają sobie sprawę z faktu, iż nasza świadomość dotycząca zdrowego odżywiania wzrasta i robią wszystko, by zatuszować przed nami obecność szkodliwej chemii w oferowanej przez nich żywności. Nawet w niepozornych mieszankach ziół, które kupujemy, by dodać potrawom smaku, ale także walorów zdrowotnych coraz częściej czają się niezdrowe substancje, sztucznie wypychające torebki i słoiczki. Jeśli nie jesteś pewna, które z nich nie powinny w ogóle trafić do kompozycji, po jaką zamierzasz sięgnąć, sprawdzisz to w naszym krótkim poradniku!

Tagi: Torebki, Doda, Dom
Źródło: kobietamag.pl

Najpopularniejsze gatunki serów


Są dodatkiem do wielu potraw (zwłaszcza pizzy!), a dzięki obróbce cieplnej rozpływają się w ustach. Mowa oczywiście o serach, których gatunków i rodzajów na rodzimym rynku występuje sporo i nie są to wyłącznie sery białe czy żółte. Produkty te wyróżnia się m.in. ze względu na surowiec czy sposób produkcji, ale to tylko jeden z licznych […]

Źródło: kobietamag.pl

Latte z kurkumy – najnowszy trend w świecie kawoszy, który pokocha Twój organizm


Kurkuma i latte - z takiego połączenia może powstać wyłącznie coś smacznego oraz przede wszystkim zdrowego. Poznaj najnowszy trend i wypróbuj go w swojej kuchni, a potem podziel się z nami swoimi wrażeniami.

Źródło: kobietamag.pl

Pucharki do lodów – poradnik podawania deserów lodowych


Estetycznie podane desery zachęcają do jedzenia.. Dlatego warto wcześniej przemyśleć to, w jaki sposób będą podawane naszym gościom.. W jaki sposób podawać desery, by wyglądały one kusząco i smakowicie? Na co należy zwrócić uwagę? Wybierz odpowiednie naczynia do podawania deserów Jednym z kroków ku pysznym deserom podawanym jest wybór odpowiednich naczyń, które będą spełniały szereg […]

Źródło: kobietamag.pl

Frytki nie tylko z ziemniaków – sprawdź co przygotujesz w swojej frytkownicy

#zrodlo


Czy frytki muszą być kaloryczne? Czy będąc na diecie trzeba zrezygnować z ulubionych przekąsek? Nie koniecznie. Używając dobrej frytkownicy, bez trudu przygotujesz świetne frytki z różnych warzyw, które doskonale zastąpią, tradycyjne znacznie bardziej kaloryczne frytki z ziemniaków. Oto kilka sprawdzonych pomysłów. By przygotować dobre, niskokaloryczne frytki warto zainwestować w dobrą frytkownicę. Obecnie na rynku, jest […]

Tagi: Dieta, Mus, Frytki
Źródło: kobietamag.pl

Herbata cold brew. Napój, na który warto poczekać


Jeśli herbata na zimno kojarzy ci się tylko z pełną cukru „iced tea” lub pozostawionym na stoliku wczorajszym napojem, czas na spotkanie z cold brew. „Parzenie” herbaty na zimno ma wiele zalet – zarówno zdrowotnych, jak i smakowych. Jest ona także doskonałym wyborem na wiosnę! Jedyne, czego wymaga taka herbata, to… czas. Szybko się jednak […]

Źródło: kobietamag.pl

Tradycyjne potrawy wielkanocne – żurek, biała kiełbasa, jaja i nie tylko


Wielkanocne śniadanie należy do wyjątkowych w ciągu roku. Tylko tego jednego dnia rozpoczynamy nasz dzień od pożywnych i dość ciężkostrawnych tradycyjnych zup. Potem czas na jajeczne przystawki, pieczyste, a na koniec na obfity mięsny obiad. Dlaczego tradycyjnie na wielkanocne śniadanie przygotowujemy zupy i jakich dań nie może zabraknąć na świątecznym stole? Tradycyjne wielkanocne zupy – […]

Źródło: kobietamag.pl

Najlepsze przepisy na sernik, który zawsze się uda. 17 pomysłów, które zechcesz wypróbować!

#zrodlo


Sernik to chyba jedno z najpyszniejszych ciast, serwowanych zarówno od święta, jak i na co dzień. Można go przygotować na setki sposobów, a my mamy dla was dokładnie 17 przepisów.

Źródło: kobietamag.pl

Jajka faszerowane pieczarkami z pieprzem cayenne

#zrodlo


Poniższy przepis to doskonały pomysł na danie wielkanocne w wersji dietetycznej. Postaw je na stole razem z dietetycznym mazurkiem wielkanocnym i lekkostrawnym żurkiem. Przepisy na wielkanocny żurek SKŁADNIKI na danie: Jajka faszerowane pieczarkami z pieprzem cayenne jaja na twardo, 4 szt. pieczarki, 2 średnie świeży szczypiorek, 2 łyżeczki sałata zielona, 4 liście jogurt naturalny, 4 […]

Źródło: kobietamag.pl

reklama
Kontakt z nami