Margaryna czy masło? Co jest zdrowsze?
Margaryna i masło – czym się różnią? Masło Masło to produkt mleczny wytwarzany z ubijanego mleka lub śmietany. Proces ubijania oddziela tłuszcz maślany (ciała stałe) od maślanki (płynu). Najczęściej kupowane przez nas masło powstaje z mleka krowiego, choć dostępne są również inne odmiany – z mleka owczego, koziego, jaka czy bawolego. Chociaż masło ma zazwyczaj […]
28.09.2021 13:31
Margaryna i masło – czym się różnią? Masło Masło to produkt mleczny wytwarzany z ubijanego mleka lub śmietany. Proces ubijania oddziela tłuszcz maślany (ciała stałe) od maślanki (płynu). Najczęściej kupowane przez nas masło powstaje z mleka krowiego, choć dostępne są również inne odmiany – z mleka owczego, koziego, jaka czy bawolego. Chociaż masło ma zazwyczaj […]
Margaryna w kostce: czy na pewno jest zdrowa?
Margaryny w kostce (twarde) przeznaczone sÄ do pieczenia i smaĹźenia. Nie nadajÄ siÄ do smarowania pieczywa.
04.09.2020 9:22
Margaryny w kostce (twarde) przeznaczone sÄ do pieczenia i smaĹźenia. Nie nadajÄ siÄ do smarowania pieczywa.