To prawdopodobnie najlepszy przepis na szarlotkę. Stosuje go sama mistrzyni
Sposobów na uszczęśliwienie siebie i swoich bliskich jest mnóstwo, ale jeden z najlepszych, najprostszych i najskuteczniejszych polega na zrobieniu pysznego ciasta, a mówiąc konkretnie – szarlotki z kruszonką. Jak ją przygotować, by rozkoszować się jej każdym kęsem? Najlepiej zrobić to ze sprawdzonym przepisem Ewy Wachowicz.
Sposobów na uszczęśliwienie siebie i swoich bliskich jest mnóstwo, ale jeden z najlepszych, najprostszych i najskuteczniejszych polega na zrobieniu pysznego ciasta, a mówiąc konkretnie – szarlotki z kruszonką. Jak ją przygotować, by rozkoszować się jej każdym kęsem? Najlepiej zrobić to ze sprawdzonym przepisem Ewy Wachowicz.
Bez pieczenia, z pełnią smaku w każdym kęsie. Ciasto inspirowane popularnym batonikiem
Przepysznie orzechowy smak batoników Kinder Bueno sprawia, że ciężko oprzeć się chęci sięgnięcia po kolejne opakowanie. Słodka przekąska jest chętnie wybierana zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Rarytasem dla zwolenników tego deseru będzie także ciasto Kinder Bueno, które kusi miękkimi ciasteczkami, kremowymi warstwami, posmakiem orzechów i nutą czekolady. Chcesz wiedzieć, jak je przygotować? Zapraszamy do dalszej lektury.
Przepysznie orzechowy smak batoników Kinder Bueno sprawia, że ciężko oprzeć się chęci sięgnięcia po kolejne opakowanie. Słodka przekąska jest chętnie wybierana zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Rarytasem dla zwolenników tego deseru będzie także ciasto Kinder Bueno, które kusi miękkimi ciasteczkami, kremowymi warstwami, posmakiem orzechów i nutą czekolady. Chcesz wiedzieć, jak je przygotować? Zapraszamy do dalszej lektury.
Źródło:
kobieta.interia.pl
Ciasto francuskie w roli głównej. Propozycje na słodkie podjadanie i wytrawną przekąskę
Zwarta konsystencja i uniwersalny smak ciasta francuskiego sprawia, że doskonale łączy się zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami. Stanowi dobrą podstawę do dań z mięsem, warzywami i serem. Delikatną warstwą otula świeże lub mrożone owoce, pełne słodyczy kremy, twarożek i bakalie. Jedno opakowanie ciasta francuskiego, a tyle możliwości. Którą z nich wypróbujesz dzisiaj?
Zwarta konsystencja i uniwersalny smak ciasta francuskiego sprawia, że doskonale łączy się zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami. Stanowi dobrą podstawę do dań z mięsem, warzywami i serem. Delikatną warstwą otula świeże lub mrożone owoce, pełne słodyczy kremy, twarożek i bakalie. Jedno opakowanie ciasta francuskiego, a tyle możliwości. Którą z nich wypróbujesz dzisiaj?
Źródło:
kobieta.interia.pl
Idealne ciasto na komunię. Ewa Wachowicz zdradza przepis
Przed nami okres komunii świętych. Dla wszystkich, a przede wszystkim dla najmłodszych, to bardzo ważny czas. Istotna jest więc odpowiednia organizacja. Niektórzy urządzają przyjęcie w domu, inni wynajmują sale. Dla jednych i drugich przygotowałam zestaw przepisów na desery.
Przed nami okres komunii świętych. Dla wszystkich, a przede wszystkim dla najmłodszych, to bardzo ważny czas. Istotna jest więc odpowiednia organizacja. Niektórzy urządzają przyjęcie w domu, inni wynajmują sale. Dla jednych i drugich przygotowałam zestaw przepisów na desery.
Źródło:
kobieta.interia.pl
Puchate ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką. Doskonale balansuje smak kwaśny ze słodkim
Pojawienie się pierwszych smukłych łodyg rabarbaru w ogrodach to znak, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie zalicza się do warzyw, ale nie przeszkadza mu to grać pierwszych skrzypiec w wiosenno-letnich wypiekach. Doskonale smakuje zwłaszcza w aromatycznym cieście drożdżowym, schowany pod szczodrą warstwą kruszonki. Jak przygotować wyborne ciasto z rabarbarem i kruszonką? Przedstawiamy kultowy przepis.
Pojawienie się pierwszych smukłych łodyg rabarbaru w ogrodach to znak, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie zalicza się do warzyw, ale nie przeszkadza mu to grać pierwszych skrzypiec w wiosenno-letnich wypiekach. Doskonale smakuje zwłaszcza w aromatycznym cieście drożdżowym, schowany pod szczodrą warstwą kruszonki. Jak przygotować wyborne ciasto z rabarbarem i kruszonką? Przedstawiamy kultowy przepis.
Puchate ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką. Doskonale balansuje smak kwaśny ze słodkim
Pojawienie się pierwszych smukłych łodyg rabarbaru w ogrodach to znak, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie zalicza się do warzyw, ale nie przeszkadza mu to grać pierwszych skrzypiec w wiosenno-letnich wypiekach. Doskonale smakuje zwłaszcza w aromatycznym cieście drożdżowym, schowany pod szczodrą warstwą kruszonki. Jak przygotować wyborne ciasto z rabarbarem i kruszonką? Przedstawiamy kultowy przepis.
Pojawienie się pierwszych smukłych łodyg rabarbaru w ogrodach to znak, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie zalicza się do warzyw, ale nie przeszkadza mu to grać pierwszych skrzypiec w wiosenno-letnich wypiekach. Doskonale smakuje zwłaszcza w aromatycznym cieście drożdżowym, schowany pod szczodrą warstwą kruszonki. Jak przygotować wyborne ciasto z rabarbarem i kruszonką? Przedstawiamy kultowy przepis.
reklama