Ciasto francuskie w roli głównej. Propozycje na słodkie podjadanie i wytrawną przekąskę
Zwarta konsystencja i uniwersalny smak ciasta francuskiego sprawia, że doskonale łączy się zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami. Stanowi dobrą podstawę do dań z mięsem, warzywami i serem. Delikatną warstwą otula świeże lub mrożone owoce, pełne słodyczy kremy, twarożek i bakalie. Jedno opakowanie ciasta francuskiego, a tyle możliwości. Którą z nich wypróbujesz dzisiaj?
Zwarta konsystencja i uniwersalny smak ciasta francuskiego sprawia, że doskonale łączy się zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami. Stanowi dobrą podstawę do dań z mięsem, warzywami i serem. Delikatną warstwą otula świeże lub mrożone owoce, pełne słodyczy kremy, twarożek i bakalie. Jedno opakowanie ciasta francuskiego, a tyle możliwości. Którą z nich wypróbujesz dzisiaj?
Źródło:
kobieta.interia.pl
Idealne ciasto na komunię. Ewa Wachowicz zdradza przepis
Przed nami okres komunii świętych. Dla wszystkich, a przede wszystkim dla najmłodszych, to bardzo ważny czas. Istotna jest więc odpowiednia organizacja. Niektórzy urządzają przyjęcie w domu, inni wynajmują sale. Dla jednych i drugich przygotowałam zestaw przepisów na desery.
Przed nami okres komunii świętych. Dla wszystkich, a przede wszystkim dla najmłodszych, to bardzo ważny czas. Istotna jest więc odpowiednia organizacja. Niektórzy urządzają przyjęcie w domu, inni wynajmują sale. Dla jednych i drugich przygotowałam zestaw przepisów na desery.
Źródło:
kobieta.interia.pl
Puchate ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką. Doskonale balansuje smak kwaśny ze słodkim
Pojawienie się pierwszych smukłych łodyg rabarbaru w ogrodach to znak, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie zalicza się do warzyw, ale nie przeszkadza mu to grać pierwszych skrzypiec w wiosenno-letnich wypiekach. Doskonale smakuje zwłaszcza w aromatycznym cieście drożdżowym, schowany pod szczodrą warstwą kruszonki. Jak przygotować wyborne ciasto z rabarbarem i kruszonką? Przedstawiamy kultowy przepis.
Pojawienie się pierwszych smukłych łodyg rabarbaru w ogrodach to znak, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie zalicza się do warzyw, ale nie przeszkadza mu to grać pierwszych skrzypiec w wiosenno-letnich wypiekach. Doskonale smakuje zwłaszcza w aromatycznym cieście drożdżowym, schowany pod szczodrą warstwą kruszonki. Jak przygotować wyborne ciasto z rabarbarem i kruszonką? Przedstawiamy kultowy przepis.
Nie tylko gotowana. Pieczona owsianka z truskawkami to śniadaniowy hit
Ilu zapalonych kucharzy, tyle przepisów na owsiankę. Jedni zwyczajnie zalewają płatki mlekiem lub wodą, inni najpierw podprażają je na suchej patelni. Część woli wersję solo, a smakosze nie wyobrażają sobie dania bez kilku dodatków. Wszystkim zwolennikom tej propozycji śniadaniowej polecamy pieczoną owsiankę z truskawkami. Smakuje jak ciasto, a zachowuje wszystkie wartości odżywcze.
Ilu zapalonych kucharzy, tyle przepisów na owsiankę. Jedni zwyczajnie zalewają płatki mlekiem lub wodą, inni najpierw podprażają je na suchej patelni. Część woli wersję solo, a smakosze nie wyobrażają sobie dania bez kilku dodatków. Wszystkim zwolennikom tej propozycji śniadaniowej polecamy pieczoną owsiankę z truskawkami. Smakuje jak ciasto, a zachowuje wszystkie wartości odżywcze.
Mama trójki dzieci wynajmuje maleńkie mieszkanie. Pokazała, w jakich warunkach żyje
17.04.2024 22:16
Wygląda na to, że kobieta uporała się z trudną przeszłością i w końcu stanęła na nogi. Wraz z trójką swoich dzieci zamieszkała w wynajętym mieszkaniu. Mają do dyspozycji tylko jedną sypialnię, ale twierdzi, że ciasnota im nie doskwiera.
Ciasto marchewkowe bez pieczenia. Prosty i sprawdzony przepis
Znanych jest wiele przepisów na ciasto marchewkowe. My podpowiadamy, jak zrobić je w wersji bez pieczenia. To wygodny i szybki sposób dla najbardziej zabieganych. Ciasto z pewnością wyjdzie smaczne i wilgotne, a twoi goście będą zachwyceni. Spróbuj sam!
04.04.2024 9:17
Znanych jest wiele przepisów na ciasto marchewkowe. My podpowiadamy, jak zrobić je w wersji bez pieczenia. To wygodny i szybki sposób dla najbardziej zabieganych. Ciasto z pewnością wyjdzie smaczne i wilgotne, a twoi goście będą zachwyceni. Spróbuj sam!