Rarytas dla dzieci i dorosłych w PRL-u. Czekoladę posiadał tylko w nazwie
24.03.2024 12:01
Deser hucznie nazywany blokiem czekoladowym to rarytas, który w czasach PRL-u nasi dziadkowie podawali dzieciom. Prawdziwej czekolady nie było tam ani grama. Przepis zdominowało kakao w proszku, najczęściej wątpliwej jakości. Często na przysmak trzeba było sporo poczekać. Jego przygotowanie wymagało cierpliwego gromadzenia potrzebnych produktów. Dzisiaj bez trudu dostaniemy je w każdym okolicznym sklepie. Jak przygotować blok czekoladowy w domu? Sprawdź teraz.
24.03.2024 12:01
Deser hucznie nazywany blokiem czekoladowym to rarytas, który w czasach PRL-u nasi dziadkowie podawali dzieciom. Prawdziwej czekolady nie było tam ani grama. Przepis zdominowało kakao w proszku, najczęściej wątpliwej jakości. Często na przysmak trzeba było sporo poczekać. Jego przygotowanie wymagało cierpliwego gromadzenia potrzebnych produktów. Dzisiaj bez trudu dostaniemy je w każdym okolicznym sklepie. Jak przygotować blok czekoladowy w domu? Sprawdź teraz.
Więcej w serwisie kobieta.interia.pl ›
Komentarze (0):
Bikini
Celebrytka
Dieta
Doda
Dom
Dzieci
Facet
Film
Fryzury
Grypa
Gwiazdy
Kolekcja
Kolory
Konkurs
Kosmetyki
Lato
Meghan Markle
MiĂłd
Mus
Oczy
Partner
Piersi
Pies
Porady
Praca
Prezenty
Przepis
Rak piersi
Rodzice
Seks
Seriale
Serum
Singielka
Single
Sport
Stres
Stylizacje
Sukienki
Szafa
Trendy
Ubrania
Urodziny
Usta
Wakacje
Weekend
Wesele
Wiosna
Zabiegi
Zara
reklama