Cukinia – dlaczego warto zjadać ją na surowo?
30.04.2023 16:00
Polska kuchnia chętnie wykorzystuje cukinię. Warzywo jest zazwyczaj poddawane obróbce termicznej. Zupy, zapiekanki, leczo czy lasagne z cukinią mają rzesze fanów. Wielu ze zdziwieniem przyjmuje informację, że cukinia doskonale smakuje również w wersji surowej, i – jak nietrudno się domyślić – jest wówczas najcenniejsza odżywczo. Z czym ją połączyć w surówce i dlaczego warto jadać surową cukinię?
30.04.2023 16:00
Polska kuchnia chętnie wykorzystuje cukinię. Warzywo jest zazwyczaj poddawane obróbce termicznej. Zupy, zapiekanki, leczo czy lasagne z cukinią mają rzesze fanów. Wielu ze zdziwieniem przyjmuje informację, że cukinia doskonale smakuje również w wersji surowej, i – jak nietrudno się domyślić – jest wówczas najcenniejsza odżywczo. Z czym ją połączyć w surówce i dlaczego warto jadać surową cukinię?
Więcej w serwisie kobieta.interia.pl ›
Komentarze (0):