Nabierz łyżeczkę i wsyp do gotującej się wody. Woń kalafiora zniknie jak ręką odjął
24.04.2024 11:31
Foto: www.youtube.com
W wiosenno-letnim repertuarze obiadowym nie może zabraknąć kalafiora. Gotowany w całości i polany masłem z bułką tartą lub pokrojony w grube plastry i grillowany z aromatycznymi przyprawami – obie wersje smakują wyśmienicie. Na tym jednak potencjał warzywa się nie kończy. Najczęściej wybieraną metodą przygotowania kalafiora jest ugotowanie go w garnku z wodą. W trakcie tej czynności mierzymy się jednak z intensywną wonią wydzielaną przez warzywo. Jak ją zneutralizować, by wszyscy domownicy nie pouciekali, gdzie pieprz rośnie? Podpowiadamy.
24.04.2024 11:31
Foto: www.youtube.com
W wiosenno-letnim repertuarze obiadowym nie może zabraknąć kalafiora. Gotowany w całości i polany masłem z bułką tartą lub pokrojony w grube plastry i grillowany z aromatycznymi przyprawami – obie wersje smakują wyśmienicie. Na tym jednak potencjał warzywa się nie kończy. Najczęściej wybieraną metodą przygotowania kalafiora jest ugotowanie go w garnku z wodą. W trakcie tej czynności mierzymy się jednak z intensywną wonią wydzielaną przez warzywo. Jak ją zneutralizować, by wszyscy domownicy nie pouciekali, gdzie pieprz rośnie? Podpowiadamy.
WiÄ™cej w serwisie kobieta.interia.pl ›
Komentarze (0):
Bikini
Celebrytka
Dieta
Doda
Dom
Dzieci
Facet
Film
Fryzury
Grypa
Gwiazdy
Kolekcja
Kolory
Konkurs
Kosmetyki
Lato
Meghan Markle
MiĂłd
Mus
Oczy
Partner
Piersi
Pies
Porady
Praca
Prezenty
Przepis
Rak piersi
Rodzice
Seks
Seriale
Serum
Singielka
Single
Sport
Stres
Stylizacje
Sukienki
Szafa
Trendy
Ubrania
Urodziny
Usta
Wakacje
Weekend
Wesele
Wiosna
Zabiegi
Zara
reklama