Zajadasz się makowcem? Zobacz, jak wpływa na twój organizm
18.12.2022 5:00
Makowiec i kutia są w wielu polskich domach nieodłącznymi elementami bożonarodzeniowego menu. Jednak ich główny składnik – mak – budzi sporo wątpliwości. Warto rozróżnić używany do celów kulinarnych mak niebieski i biały od maku lekarskiego, który jest bazą tak silnych leków, jak morfina. Jakie wartości odżywcze ma mak wykorzystywany w przemyśle spożywczym? Czy małym dzieciom można bez obaw podawać łakocie z dodatkiem maku? Wyjaśniamy.
18.12.2022 5:00
Makowiec i kutia są w wielu polskich domach nieodłącznymi elementami bożonarodzeniowego menu. Jednak ich główny składnik – mak – budzi sporo wątpliwości. Warto rozróżnić używany do celów kulinarnych mak niebieski i biały od maku lekarskiego, który jest bazą tak silnych leków, jak morfina. Jakie wartości odżywcze ma mak wykorzystywany w przemyśle spożywczym? Czy małym dzieciom można bez obaw podawać łakocie z dodatkiem maku? Wyjaśniamy.
Więcej w serwisie kobieta.interia.pl ›
Komentarze (0):
Bikini
Celebrytka
Dieta
Doda
Dom
Dzieci
Facet
Film
Fryzury
Grypa
Gwiazdy
Kolekcja
Kolory
Konkurs
Kosmetyki
Lato
Meghan Markle
MiĂłd
Mus
Oczy
Partner
Piersi
Pies
Porady
Praca
Prezenty
Przepis
Rak piersi
Rodzice
Seks
Seriale
Serum
Singielka
Single
Sport
Stres
Stylizacje
Sukienki
Szafa
Trendy
Ubrania
Urodziny
Usta
Wakacje
Weekend
Wesele
Wiosna
Zabiegi
Zara
reklama