Nabierz łyżeczkę i wsyp do gotującej się wody. Woń kalafiora zniknie jak ręką odjął

24.04.2024 13:31

<b>Foto:</b> www.youtube.com
Foto: www.youtube.com

W wiosenno-letnim repertuarze obiadowym nie może zabraknąć kalafiora. Gotowany w całości i polany masłem z bułką tartą lub pokrojony w grube plastry i grillowany z aromatycznymi przyprawami – obie wersje smakują wyśmienicie. Na tym jednak potencjał warzywa się nie kończy. Najczęściej wybieraną metodą przygotowania kalafiora jest ugotowanie go w garnku z wodą. W trakcie tej czynności mierzymy się jednak z intensywną wonią wydzielaną przez warzywo. Jak ją zneutralizować, by wszyscy domownicy nie pouciekali, gdzie pieprz rośnie? Podpowiadamy.

Więcej w serwisie kobieta.interia.pl

Tagi: Gotowanie, Dom
Kod z obrazka
Komentarze (0):
reklama
Kontakt z nami