Allan Krupa tłumaczy się ze sprzedaży kiełbasek. "Nie dostaję wynagrodzenia"
03.05.2024 13:10
Allan Krupa był ostatnio widziany w gastronomicznym koncepcie, gdzie wydawał smakowite kiełbaski i inne przekąski. Syn Edyty Górniak postanowił uciąć spekulacje na ten temat.
Tagi: MAKO
Źródło:
www.plotek.pl
Ewa Wachowicz: Szparagi. Przepisy na proste dania z ich wykorzystaniem
Rozpoczął się sezon na szparagi. To warzywo cenione zarówno ze względu na walory smakowe jak i zdrowotne. Mamy szparagi zielone oraz białe - w obydwu przypadkach można wykorzystać je w kuchni na wiele sposobów. Poniżej znajdziecie garść sprawdzonych przepisów.
02.05.2024 6:00
Rozpoczął się sezon na szparagi. To warzywo cenione zarówno ze względu na walory smakowe jak i zdrowotne. Mamy szparagi zielone oraz białe - w obydwu przypadkach można wykorzystać je w kuchni na wiele sposobów. Poniżej znajdziecie garść sprawdzonych przepisów.
Źródło:
kobieta.interia.pl
Trujące potrawy z grilla. Czego lepiej unikać?
Mimo, iż dużo słyszy się o szkodliwości produktów z grilla, nic nie wskazuje na to, aby Polacy brali sobie te przestrogi do serca. Uwielbiamy grillować i co roku wyczekujemy cieplejszych dni, by móc delektować się potrawami z rusztu na świeżym powietrzu. Jak nie odbierać sobie przyjemności z grillowania i bez wyrzutów sumienia zajadać się smakołykami podczas ogródkowych biesiad? Wystarczy unikać kilku często popełnianych przez nas błędów.
Trujące potrawy z grilla. Czego lepiej unikać?
Mimo, iż dużo słyszy się o szkodliwości produktów z grilla, nic nie wskazuje na to, aby Polacy brali sobie te przestrogi do serca. Uwielbiamy grillować i co roku wyczekujemy cieplejszych dni, by móc delektować się potrawami z rusztu na świeżym powietrzu. Jak nie odbierać sobie przyjemności z grillowania i bez wyrzutów sumienia zajadać się smakołykami podczas ogródkowych biesiad? Wystarczy unikać kilku często popełnianych przez nas błędów.
Mimo, iż dużo słyszy się o szkodliwości produktów z grilla, nic nie wskazuje na to, aby Polacy brali sobie te przestrogi do serca. Uwielbiamy grillować i co roku wyczekujemy cieplejszych dni, by móc delektować się potrawami z rusztu na świeżym powietrzu. Jak nie odbierać sobie przyjemności z grillowania i bez wyrzutów sumienia zajadać się smakołykami podczas ogródkowych biesiad? Wystarczy unikać kilku często popełnianych przez nas błędów.
Laseroterapia skutecznie wspomaga farmakologię w leczeniu chorób skóry
W krajach Unii Europejskiej, Wielkiej Brytanii, Norwegii i Szwajcarii na choroby skóry może cierpieć nawet 195 mln osób: 10 proc. z nich na grzybicę, nieco ponad 5 proc. na trądzik i atopowe zapalenie skóry – wynika z badania przeprowadzonego w 2021 r. na zlecenie European Academy of Dermatology and Venerology (EADV). Oprócz farmakologii dobre wyniki […]
W krajach Unii Europejskiej, Wielkiej Brytanii, Norwegii i Szwajcarii na choroby skóry może cierpieć nawet 195 mln osób: 10 proc. z nich na grzybicę, nieco ponad 5 proc. na trądzik i atopowe zapalenie skóry – wynika z badania przeprowadzonego w 2021 r. na zlecenie European Academy of Dermatology and Venerology (EADV). Oprócz farmakologii dobre wyniki […]
Tagi: MAKO
Źródło:
wrolimamy.pl
Wmawiają nam, że wyłącznie tuczy. Możesz jeść i chudnąć
Chcemy zrzucić zbędne kilogramy? Oprócz dawki wysiłku fizycznego włączonego do rytmu dnia trzeba dobrze przyjrzeć się, co ląduje na naszych talerzach. Wiadomo, że niektóre rarytasy i smakołyki muszą zniknąć, ale dieta wcale nie musi być uboga i nie powinno się rozstawać z niektórymi produktami spożywczymi. Przyjrzyjmy się popularnym dodatkom do dań głównych. Ryż, kasza, makaron i ziemniaki: wokół nich narosło wiele mitów dietetycznych, więc czas sprawdzić, które z nich są najlepsze, kiedy chcemy schudnąć.
Wmawiają nam, że wyłącznie tuczy. Możesz jeść i chudnąć
Chcemy zrzucić zbędne kilogramy? Oprócz dawki wysiłku fizycznego włączonego do rytmu dnia trzeba dobrze przyjrzeć się, co ląduje na naszych talerzach. Wiadomo, że niektóre rarytasy i smakołyki muszą zniknąć, ale dieta wcale nie musi być uboga i nie powinno się rozstawać z niektórymi produktami spożywczymi. Przyjrzyjmy się popularnym dodatkom do dań głównych. Ryż, kasza, makaron i ziemniaki: wokół nich narosło wiele mitów dietetycznych, więc czas sprawdzić, które z nich są najlepsze, kiedy chcemy schudnąć.
Chcemy zrzucić zbędne kilogramy? Oprócz dawki wysiłku fizycznego włączonego do rytmu dnia trzeba dobrze przyjrzeć się, co ląduje na naszych talerzach. Wiadomo, że niektóre rarytasy i smakołyki muszą zniknąć, ale dieta wcale nie musi być uboga i nie powinno się rozstawać z niektórymi produktami spożywczymi. Przyjrzyjmy się popularnym dodatkom do dań głównych. Ryż, kasza, makaron i ziemniaki: wokół nich narosło wiele mitów dietetycznych, więc czas sprawdzić, które z nich są najlepsze, kiedy chcemy schudnąć.
Wiosenny kapuśniak z młodej kapusty. Zapach wędzonki i świeżych warzyw pobudzi apetyt
Solidna porcja świeżej kapusty połączona z boczkiem, ziemniakami i marchewką tworzy doskonale sycącą kompozycję. Z połączenia tych smakowitych składników, doprawionych mieszanką ziół, powstaje kapuśniak z młodej kapusty. Zupa ma potencjał stać się pełnoprawnym daniem jednogarnkowym, które idealnie sprawdzi się na leniwe popołudnia. Jak przygotować ten wiosenny przysmak? Sprawdź teraz.
Solidna porcja świeżej kapusty połączona z boczkiem, ziemniakami i marchewką tworzy doskonale sycącą kompozycję. Z połączenia tych smakowitych składników, doprawionych mieszanką ziół, powstaje kapuśniak z młodej kapusty. Zupa ma potencjał stać się pełnoprawnym daniem jednogarnkowym, które idealnie sprawdzi się na leniwe popołudnia. Jak przygotować ten wiosenny przysmak? Sprawdź teraz.
Wiosenny kapuśniak z młodej kapusty. Zapach wędzonki i świeżych warzyw pobudzi apetyt
Solidna porcja świeżej kapusty połączona z boczkiem, ziemniakami i marchewką tworzy doskonale sycącą kompozycję. Z połączenia tych smakowitych składników, doprawionych mieszanką ziół, powstaje kapuśniak z młodej kapusty. Zupa ma potencjał stać się pełnoprawnym daniem jednogarnkowym, które idealnie sprawdzi się na leniwe popołudnia. Jak przygotować ten wiosenny przysmak? Sprawdź teraz.
Solidna porcja świeżej kapusty połączona z boczkiem, ziemniakami i marchewką tworzy doskonale sycącą kompozycję. Z połączenia tych smakowitych składników, doprawionych mieszanką ziół, powstaje kapuśniak z młodej kapusty. Zupa ma potencjał stać się pełnoprawnym daniem jednogarnkowym, które idealnie sprawdzi się na leniwe popołudnia. Jak przygotować ten wiosenny przysmak? Sprawdź teraz.
reklama