Słodkie przekąski z truskawkami i mascarpone. Te desery schowaj przed łakomczuchami
Zanim prawdziwie polskie truskawki pojawią się w sklepach, warto zawczasu zaplanować listę deserów, jakie będziemy chcieli z nich przyrządzić. W ten sposób nie ominie nas żadna truskawkowa przyjemność. Słodkie i soczyste owoce doskonale komponują się z gęstym serkiem mascarpone. Doradzamy, by właśnie od takiej kombinacji zacząć cukiernicze popisy. Przedstawiamy trzy niezwykle proste, a zarazem efektowne desery dla każdego – doświadczonego i początkującego.
Zanim prawdziwie polskie truskawki pojawią się w sklepach, warto zawczasu zaplanować listę deserów, jakie będziemy chcieli z nich przyrządzić. W ten sposób nie ominie nas żadna truskawkowa przyjemność. Słodkie i soczyste owoce doskonale komponują się z gęstym serkiem mascarpone. Doradzamy, by właśnie od takiej kombinacji zacząć cukiernicze popisy. Przedstawiamy trzy niezwykle proste, a zarazem efektowne desery dla każdego – doświadczonego i początkującego.
Za wysoki cukier? Dodaj do obiadu jeden produkt
W polskich kulinariach mieszają się najróżniejsze smaki i aromaty. W garnkach lądują produkty, które łączą się w harmonijną całość, tworząc ponadczasowe receptury znane w całym kraju lub frykasy typowo regionalne. Jedną z wizytówek naszej narodowej kuchni jest kapusta kiszona. Jadamy ją na co dzień, nie brakuje jej w jadłospisach świątecznych. Co można zrobić z kapusty kiszonej i dlaczego warto ją jeść?
W polskich kulinariach mieszają się najróżniejsze smaki i aromaty. W garnkach lądują produkty, które łączą się w harmonijną całość, tworząc ponadczasowe receptury znane w całym kraju lub frykasy typowo regionalne. Jedną z wizytówek naszej narodowej kuchni jest kapusta kiszona. Jadamy ją na co dzień, nie brakuje jej w jadłospisach świątecznych. Co można zrobić z kapusty kiszonej i dlaczego warto ją jeść?
Połączenia jedzeniowe, które powodują tycie. Takich duetów unikaj
Przechodząc na dietę, skupiamy się głównie na eliminowaniu konkretnych produktów spożywczych. Przeważnie pada na biały cukier, słodycze i wysokie ilości tłuszczu. Niewiele osób zdaje sobie jednak sprawę, że znaczenie ma nie tylko to. Wyjaśniamy, które połączenia jedzeniowe powodują tycie. Tych duetów musisz unikać.
Połączenia jedzeniowe, które powodują tycie. Takich duetów unikaj
Przechodząc na dietę, skupiamy się głównie na eliminowaniu konkretnych produktów spożywczych. Przeważnie pada na biały cukier, słodycze i wysokie ilości tłuszczu. Niewiele osób zdaje sobie jednak sprawę, że znaczenie ma nie tylko to. Wyjaśniamy, które połączenia jedzeniowe powodują tycie. Tych duetów musisz unikać.
Przechodząc na dietę, skupiamy się głównie na eliminowaniu konkretnych produktów spożywczych. Przeważnie pada na biały cukier, słodycze i wysokie ilości tłuszczu. Niewiele osób zdaje sobie jednak sprawę, że znaczenie ma nie tylko to. Wyjaśniamy, które połączenia jedzeniowe powodują tycie. Tych duetów musisz unikać.
Tragedia w przedszkolu. Dzieci zjadły trutkę na szczury. "Myślały, że to cukierki"
17.04.2024 14:23
Tragiczne zdarzenie w przedszkolu w RPA. Ponad 40 dzieci w wieku od trzech do pięciu lat trafiło do szpitala po zjedzeniu w przedszkolu trutki na szczury. Lokalne media podają, że maluchy pomyliły truciznę z cukierkami.
Korwin Piotrowska z apelem do polityków. "Kobiety nie decydują o losach pindoli. Walcie się!"
12.04.2024 13:02
Karolina Korwin Piotrowska nie przebierała w słowach, kiedy pisała o trwającej w Sejmie debacie nt. prawa aborcyjnego. "Od dekad trwa ta seksistowska, mizoginistyczna, ohydna debata panów o tym, że kobiety to wariatki, będą jadły tabletkę dzień po jak cukierki" - grzmiała.
„Rozmowa z Renatą Księżopolską: Od Początków Po Wspaniałą Zapowiedź Nowej Restauracji”
BWL: Jak zaczęła się Pani przygoda z gotowaniem i cukiernictwem? RK: Moja przygoda z kuchnią rozpoczęła się około ośmiu lat temu, kiedy urodziła się nasza córka Marcelinka. Był to czas, kiedy aktywnie zajmowałam się domem i dziećmi. Z czasem zaczęłam eksperymentować w kuchni, a moja pasja do gotowania i pieczenia zyskiwała coraz większy rozkwit. Początkowo […]
first appeared on .
21.03.2024 11:39
BWL: Jak zaczęła się Pani przygoda z gotowaniem i cukiernictwem? RK: Moja przygoda z kuchnią rozpoczęła się około ośmiu lat temu, kiedy urodziła się nasza córka Marcelinka. Był to czas, kiedy aktywnie zajmowałam się domem i dziećmi. Z czasem zaczęłam eksperymentować w kuchni, a moja pasja do gotowania i pieczenia zyskiwała coraz większy rozkwit. Początkowo […]
first appeared on .
Malinowa chmurka odchodzi do lamusa. W święta uraczę gości wersją z pistacjami
Kremowa i pełna smaku pasta pistacjowa to składnik, który przez kucharzy i cukierników nazywany jest „zielonym złotem”. Zaskakuje smakiem, a dodatkowo jest skarbnicą antyoksydantów, wapnia, żelaza, magnezu, fosforu czy cynku. Jedwabista konsystencja i lekko gorzkawy smak sprawiają, że z powodzeniem wykorzystamy ją zarówno do dań na wytrawnie, jak i deserów. Doskonałym przykładem, który wykorzystuje cenny rarytas jest pistacjowa chmurka, czyli ciasto, które podbije serca gości w trakcie tegorocznej Wielkanocy. Jak przygotować je krok po...
21.03.2024 6:25
Kremowa i pełna smaku pasta pistacjowa to składnik, który przez kucharzy i cukierników nazywany jest „zielonym złotem”. Zaskakuje smakiem, a dodatkowo jest skarbnicą antyoksydantów, wapnia, żelaza, magnezu, fosforu czy cynku. Jedwabista konsystencja i lekko gorzkawy smak sprawiają, że z powodzeniem wykorzystamy ją zarówno do dań na wytrawnie, jak i deserów. Doskonałym przykładem, który wykorzystuje cenny rarytas jest pistacjowa chmurka, czyli ciasto, które podbije serca gości w trakcie tegorocznej Wielkanocy. Jak przygotować je krok po...
Malinowa chmurka odchodzi do lamusa. W święta uraczę gości wersją z pistacjami
Kremowa i pełna smaku pasta pistacjowa to składnik, który przez kucharzy i cukierników nazywany jest „zielonym złotem”. Zaskakuje smakiem, a dodatkowo jest skarbnicą antyoksydantów, wapnia, żelaza, magnezu, fosforu czy cynku. Jedwabista konsystencja i lekko gorzkawy smak sprawiają, że z powodzeniem wykorzystamy ją zarówno do dań na wytrawnie, jak i deserów. Doskonałym przykładem, który wykorzystuje cenny rarytas jest pistacjowa chmurka, czyli ciasto, które podbije serca gości w trakcie tegorocznej Wielkanocy. Jak przygotować je krok po...
21.03.2024 6:25
Kremowa i pełna smaku pasta pistacjowa to składnik, który przez kucharzy i cukierników nazywany jest „zielonym złotem”. Zaskakuje smakiem, a dodatkowo jest skarbnicą antyoksydantów, wapnia, żelaza, magnezu, fosforu czy cynku. Jedwabista konsystencja i lekko gorzkawy smak sprawiają, że z powodzeniem wykorzystamy ją zarówno do dań na wytrawnie, jak i deserów. Doskonałym przykładem, który wykorzystuje cenny rarytas jest pistacjowa chmurka, czyli ciasto, które podbije serca gości w trakcie tegorocznej Wielkanocy. Jak przygotować je krok po...
reklama