Wiadomości z tagiem Cukier  RSS
Słodkie przekąski z truskawkami i mascarpone. Te desery schowaj przed łakomczuchami

29.04.2024 13:48


Zanim prawdziwie polskie truskawki pojawią się w sklepach, warto zawczasu zaplanować listę deserów, jakie będziemy chcieli z nich przyrządzić. W ten sposób nie ominie nas żadna truskawkowa przyjemność. Słodkie i soczyste owoce doskonale komponują się z gęstym serkiem mascarpone. Doradzamy, by właśnie od takiej kombinacji zacząć cukiernicze popisy. Przedstawiamy trzy niezwykle proste, a zarazem efektowne desery dla każdego – doświadczonego i początkującego.

Źródło: kobieta.interia.pl

Za wysoki cukier? Dodaj do obiadu jeden produkt

26.04.2024 16:14


W polskich kulinariach mieszają się najróżniejsze smaki i aromaty. W garnkach lądują produkty, które łączą się w harmonijną całość, tworząc ponadczasowe receptury znane w całym kraju lub frykasy typowo regionalne. Jedną z wizytówek naszej narodowej kuchni jest kapusta kiszona. Jadamy ją na co dzień, nie brakuje jej w jadłospisach świątecznych. Co można zrobić z kapusty kiszonej i dlaczego warto ją jeść?

Tagi: Cukier, Usta, Doda
Źródło: kobieta.interia.pl

Połączenia jedzeniowe, które powodują tycie. Takich duetów unikaj

18.04.2024 17:01

Przechodząc na dietę, skupiamy się głównie na eliminowaniu konkretnych produktów spożywczych. Przeważnie pada na biały cukier, słodycze i wysokie ilości tłuszczu. Niewiele osób zdaje sobie jednak sprawę, że znaczenie ma nie tylko to. Wyjaśniamy, które połączenia jedzeniowe powodują tycie. Tych duetów musisz unikać.

Tagi: Cukier, Mus
Źródło: kobieta.interia.pl

Połączenia jedzeniowe, które powodują tycie. Takich duetów unikaj

18.04.2024 15:01


Przechodząc na dietę, skupiamy się głównie na eliminowaniu konkretnych produktów spożywczych. Przeważnie pada na biały cukier, słodycze i wysokie ilości tłuszczu. Niewiele osób zdaje sobie jednak sprawę, że znaczenie ma nie tylko to. Wyjaśniamy, które połączenia jedzeniowe powodują tycie. Tych duetów musisz unikać.

Tagi: Cukier, Mus
Źródło: kobieta.interia.pl

Tragedia w przedszkolu. Dzieci zjadły trutkę na szczury. "Myślały, że to cukierki"

17.04.2024 14:23

Tragiczne zdarzenie w przedszkolu w RPA. Ponad 40 dzieci w wieku od trzech do pięciu lat trafiło do szpitala po zjedzeniu w przedszkolu trutki na szczury. Lokalne media podają, że maluchy pomyliły truciznę z cukierkami.

Tagi: Cukier, Dzieci
Źródło: www.edziecko.pl

Korwin Piotrowska z apelem do polityków. "Kobiety nie decydują o losach pindoli. Walcie się!"

12.04.2024 13:02

Karolina Korwin Piotrowska nie przebierała w słowach, kiedy pisała o trwającej w Sejmie debacie nt. prawa aborcyjnego. "Od dekad trwa ta seksistowska, mizoginistyczna, ohydna debata panów o tym, że kobiety to wariatki, będą jadły tabletkę dzień po jak cukierki" - grzmiała.

Tagi: Cukier, Seks
Źródło: www.plotek.pl

„Rozmowa z Renatą Księżopolską: Od Początków Po Wspaniałą Zapowiedź Nowej Restauracji”

21.03.2024 11:39


BWL: Jak zaczęła się Pani przygoda z gotowaniem i cukiernictwem? RK: Moja przygoda z kuchnią rozpoczęła się około ośmiu lat temu, kiedy urodziła się nasza córka Marcelinka. Był to czas, kiedy aktywnie zajmowałam się domem i dziećmi. Z czasem zaczęłam eksperymentować w kuchni, a moja pasja do gotowania i pieczenia zyskiwała coraz większy rozkwit. Początkowo […]
first appeared on .

Źródło: businesswomanlife.pl

Malinowa chmurka odchodzi do lamusa. W święta uraczę gości wersją z pistacjami

21.03.2024 6:25


Kremowa i pełna smaku pasta pistacjowa to składnik, który przez kucharzy i cukierników nazywany jest „zielonym złotem”. Zaskakuje smakiem, a dodatkowo jest skarbnicą antyoksydantów, wapnia, żelaza, magnezu, fosforu czy cynku. Jedwabista konsystencja i lekko gorzkawy smak sprawiają, że z powodzeniem wykorzystamy ją zarówno do dań na wytrawnie, jak i deserów. Doskonałym przykładem, który wykorzystuje cenny rarytas jest pistacjowa chmurka, czyli ciasto, które podbije serca gości w trakcie tegorocznej Wielkanocy. Jak przygotować je krok po...

Źródło: kobieta.interia.pl

Malinowa chmurka odchodzi do lamusa. W święta uraczę gości wersją z pistacjami

21.03.2024 6:25


Kremowa i pełna smaku pasta pistacjowa to składnik, który przez kucharzy i cukierników nazywany jest „zielonym złotem”. Zaskakuje smakiem, a dodatkowo jest skarbnicą antyoksydantów, wapnia, żelaza, magnezu, fosforu czy cynku. Jedwabista konsystencja i lekko gorzkawy smak sprawiają, że z powodzeniem wykorzystamy ją zarówno do dań na wytrawnie, jak i deserów. Doskonałym przykładem, który wykorzystuje cenny rarytas jest pistacjowa chmurka, czyli ciasto, które podbije serca gości w trakcie tegorocznej Wielkanocy. Jak przygotować je krok po...

Źródło: kobieta.interia.pl

reklama
Kontakt z nami