W Polsce żurek i babka. Jakie potrawy królują na Wielkanoc w innych krajach?
28.03.2024 18:28
W naszym kraju trudno wyobrazić sobie Wielkanoc bez tradycyjnego żurku, białej kiełbasy, jaj czy mazurka. I chyba mało kto gotów byłby wyłamać się z tej kulinarnej tradycji. Choć – trzeba przyznać - podróż po wielkanocnych przysmakach serwowanych w Europie, może zainspirować do małych kulinarnych eksperymentów.
W Polsce żurek i babka. Jakie potrawy królują na Wielkanoc w innych krajach?
W naszym kraju trudno wyobrazić sobie Wielkanoc bez tradycyjnego żurku, białej kiełbasy, jaj czy mazurka. I chyba mało kto gotów byłby wyłamać się z tej kulinarnej tradycji. Choć – trzeba przyznać - podróż po wielkanocnych przysmakach serwowanych w Europie, może zainspirować do małych kulinarnych eksperymentów.
28.03.2024 17:28
W naszym kraju trudno wyobrazić sobie Wielkanoc bez tradycyjnego żurku, białej kiełbasy, jaj czy mazurka. I chyba mało kto gotów byłby wyłamać się z tej kulinarnej tradycji. Choć – trzeba przyznać - podróż po wielkanocnych przysmakach serwowanych w Europie, może zainspirować do małych kulinarnych eksperymentów.
Ile kosztują składniki do sałatki jarzynowej? Zaskoczenie?
28.03.2024 8:22
Sałatka jarzynowa na stałe wpisała się w wielkanocne menu i od lat cieszy się ogromną popularnością. Zanim jednak przystąpimy do przyrządzania świątecznych potraw, musimy wybrać się na zakupy, gdzie czeka nas mniej przyjemny moment związany z wydawaniem pieniędzy. Ile w tym roku mogą nas kosztować składniki niezbędne do zrobienia królowej sałatek?
Ile kosztują składniki do sałatki jarzynowej? Zaskoczenie?
Sałatka jarzynowa na stałe wpisała się w wielkanocne menu i od lat cieszy się ogromną popularnością. Zanim jednak przystąpimy do przyrządzania świątecznych potraw, musimy wybrać się na zakupy, gdzie czeka nas mniej przyjemny moment związany z wydawaniem pieniędzy. Ile w tym roku mogą nas kosztować składniki niezbędne do zrobienia królowej sałatek?
28.03.2024 7:22
Sałatka jarzynowa na stałe wpisała się w wielkanocne menu i od lat cieszy się ogromną popularnością. Zanim jednak przystąpimy do przyrządzania świątecznych potraw, musimy wybrać się na zakupy, gdzie czeka nas mniej przyjemny moment związany z wydawaniem pieniędzy. Ile w tym roku mogą nas kosztować składniki niezbędne do zrobienia królowej sałatek?
Lubimy jeść je na co dzień, ale od święta pasztety smakują jeszcze lepiej. Przepisy Ewy Wachowicz
W moim domu, na świątecznym stole, nie może zabraknąć różnego rodzaju potraw. Istnieją też pozycje "obowiązkowe", które niezmiennie od lat przygotowuję. Mowa między innymi o pasztetach. Dzisiaj podzielę się kilkoma sprawdzonymi przepisami.
27.03.2024 16:22
W moim domu, na świątecznym stole, nie może zabraknąć różnego rodzaju potraw. Istnieją też pozycje "obowiązkowe", które niezmiennie od lat przygotowuję. Mowa między innymi o pasztetach. Dzisiaj podzielę się kilkoma sprawdzonymi przepisami.
Przepis Ewy Wachowicz na polędwiczki wieprzowe. Sekretem jest wyjątkowy sos
Wielkanocne menu to przede wszystkim śniadanie i jajka w najróżniejszych odsłonach. Ale nie samym jajkiem człowiek żyje, obiad też trzeba przygotować. Ewa Wachowicz stawia na potrawy mięsne. Jedną z nich są właśnie polędwiczki wieprzowe w sosie pomarańczowym. Polecamy!
27.03.2024 9:41
Wielkanocne menu to przede wszystkim śniadanie i jajka w najróżniejszych odsłonach. Ale nie samym jajkiem człowiek żyje, obiad też trzeba przygotować. Ewa Wachowicz stawia na potrawy mięsne. Jedną z nich są właśnie polędwiczki wieprzowe w sosie pomarańczowym. Polecamy!
Źródło:
kobieta.interia.pl
Pikantny chrzan wuja Stefana. Wyborny na Wielkanoc, podbija smak potraw
Mnogość smakowitych potraw na wielkanocnym stole wprost zachęca do podjadania. W trakcie rodzinnego świętowania co rusz dokładamy sobie porcję kolejnych smakołyków na talerz. Dodatkiem, który nie tylko podbije smak serwowanych dań, ale uchroni przed rewolucjami żołądkowymi, jest chrzan. Zdradzamy przepis, dzięki któremu wyjdzie aksamitny, kremowy i wyrazisty.
26.03.2024 17:33
Mnogość smakowitych potraw na wielkanocnym stole wprost zachęca do podjadania. W trakcie rodzinnego świętowania co rusz dokładamy sobie porcję kolejnych smakołyków na talerz. Dodatkiem, który nie tylko podbije smak serwowanych dań, ale uchroni przed rewolucjami żołądkowymi, jest chrzan. Zdradzamy przepis, dzięki któremu wyjdzie aksamitny, kremowy i wyrazisty.
Pikantny chrzan wuja Stefana. Wyborny na Wielkanoc, podbija smak potraw
Mnogość smakowitych potraw na wielkanocnym stole wprost zachęca do podjadania. W trakcie rodzinnego świętowania co rusz dokładamy sobie porcję kolejnych smakołyków na talerz. Dodatkiem, który nie tylko podbije smak serwowanych dań, ale uchroni przed rewolucjami żołądkowymi, jest chrzan. Zdradzamy przepis, dzięki któremu wyjdzie aksamitny, kremowy i wyrazisty.
26.03.2024 17:33
Mnogość smakowitych potraw na wielkanocnym stole wprost zachęca do podjadania. W trakcie rodzinnego świętowania co rusz dokładamy sobie porcję kolejnych smakołyków na talerz. Dodatkiem, który nie tylko podbije smak serwowanych dań, ale uchroni przed rewolucjami żołądkowymi, jest chrzan. Zdradzamy przepis, dzięki któremu wyjdzie aksamitny, kremowy i wyrazisty.
reklama