Gdzie wyrzucić tacki z grilla? Polacy często popełniają istotny błąd
Majówka trwa w najlepsze, a co to oznacza? To rozpoczęcie sezonu grillowego, który obfituje w kiełbaski, kaszanki, karkówkę, czy też warzywa z rusztu. Pomocne w przyrządzaniu potraw bywają tacki aluminiowe, dzięki którym możemy rozdzielić jedzenie i nie pobrudzić grilla tłuszczem, czy resztkami jedzenia. Wśród Polaków pojawiło się jednak zapytanie: gdzie wyrzucać tacki? Podpowiadamy.
Gdzie wyrzucić tacki z grilla? Polacy często popełniają istotny błąd
Majówka trwa w najlepsze, a co to oznacza? To rozpoczęcie sezonu grillowego, który obfituje w kiełbaski, kaszanki, karkówkę, czy też warzywa z rusztu. Pomocne w przyrządzaniu potraw bywają tacki aluminiowe, dzięki którym możemy rozdzielić jedzenie i nie pobrudzić grilla tłuszczem, czy resztkami jedzenia. Wśród Polaków pojawiło się jednak zapytanie: gdzie wyrzucać tacki? Podpowiadamy.
Majówka trwa w najlepsze, a co to oznacza? To rozpoczęcie sezonu grillowego, który obfituje w kiełbaski, kaszanki, karkówkę, czy też warzywa z rusztu. Pomocne w przyrządzaniu potraw bywają tacki aluminiowe, dzięki którym możemy rozdzielić jedzenie i nie pobrudzić grilla tłuszczem, czy resztkami jedzenia. Wśród Polaków pojawiło się jednak zapytanie: gdzie wyrzucać tacki? Podpowiadamy.
Trujące potrawy z grilla. Czego lepiej unikać?
Mimo, iż dużo słyszy się o szkodliwości produktów z grilla, nic nie wskazuje na to, aby Polacy brali sobie te przestrogi do serca. Uwielbiamy grillować i co roku wyczekujemy cieplejszych dni, by móc delektować się potrawami z rusztu na świeżym powietrzu. Jak nie odbierać sobie przyjemności z grillowania i bez wyrzutów sumienia zajadać się smakołykami podczas ogródkowych biesiad? Wystarczy unikać kilku często popełnianych przez nas błędów.
Trujące potrawy z grilla. Czego lepiej unikać?
Mimo, iż dużo słyszy się o szkodliwości produktów z grilla, nic nie wskazuje na to, aby Polacy brali sobie te przestrogi do serca. Uwielbiamy grillować i co roku wyczekujemy cieplejszych dni, by móc delektować się potrawami z rusztu na świeżym powietrzu. Jak nie odbierać sobie przyjemności z grillowania i bez wyrzutów sumienia zajadać się smakołykami podczas ogródkowych biesiad? Wystarczy unikać kilku często popełnianych przez nas błędów.
Mimo, iż dużo słyszy się o szkodliwości produktów z grilla, nic nie wskazuje na to, aby Polacy brali sobie te przestrogi do serca. Uwielbiamy grillować i co roku wyczekujemy cieplejszych dni, by móc delektować się potrawami z rusztu na świeżym powietrzu. Jak nie odbierać sobie przyjemności z grillowania i bez wyrzutów sumienia zajadać się smakołykami podczas ogródkowych biesiad? Wystarczy unikać kilku często popełnianych przez nas błędów.
Smażone kuleczki z makaronu spaghetti z mozzarellą i sosem pomidorowym na zimno
W naszym kalendarzu nie brakuje okazji do świętowania i każdy powód jest dobry, by spędzić doskonale wieczór bawiąc się w gronie przyjaciół czy rodziny. Można zacząć od… kuchni. Zamiast wieloskładnikowych potraw, niech na stole zagoszczą proste, wygodne i praktyczne przekąski, które zachwycą każdego. Czas przygotowania: 30 minut Poziom trudności: średni Składniki: Makaron Lubella Spaghetti Pełne […]
28.04.2024 0:01
W naszym kalendarzu nie brakuje okazji do świętowania i każdy powód jest dobry, by spędzić doskonale wieczór bawiąc się w gronie przyjaciół czy rodziny. Można zacząć od… kuchni. Zamiast wieloskładnikowych potraw, niech na stole zagoszczą proste, wygodne i praktyczne przekąski, które zachwycą każdego. Czas przygotowania: 30 minut Poziom trudności: średni Składniki: Makaron Lubella Spaghetti Pełne […]
Dariusz Pachut pichci dla Dody. Tak ją rozpieszcza. Uwagę zwraca... grafika na kubku
21.04.2024 20:32
Dariusz Pachut udostępnił na Instagramie relację prosto z kuchni, gdzie towarzyszyła mu Doda. Ukochany wokalistki zdradził przepis na prostą, wiosenną potrawę. W trakcie pracy skorzystał z wyjątkowego gadżetu.
Polacy je uwielbiają, ale często mylą z zupełnie innymi. Jaka jest różnica między ziemniakiem młodym i wczesnym?
Młode ziemniaki w mundurkach, sadzone jajko, szklanka maślanki, posiekany koperek i świeże masło – tak wygląda szczęście. Rzecz jasna, mowa o potrawie, która pomimo swojej prostoty, jest uwielbiana przez miliony Polaków. Podpowiadamy, kiedy zaczyna się sezon na młode ziemniaki i dlaczego tak często mylone są one z tzw. ziemniakami wczesnymi.
Polacy je uwielbiają, ale często mylą z zupełnie innymi. Jaka jest różnica między ziemniakiem młodym i wczesnym?
Młode ziemniaki w mundurkach, sadzone jajko, szklanka maślanki, posiekany koperek i świeże masło – tak wygląda szczęście. Rzecz jasna, mowa o potrawie, która pomimo swojej prostoty, jest uwielbiana przez miliony Polaków. Podpowiadamy, kiedy zaczyna się sezon na młode ziemniaki i dlaczego tak często mylone są one z tzw. ziemniakami wczesnymi.
Młode ziemniaki w mundurkach, sadzone jajko, szklanka maślanki, posiekany koperek i świeże masło – tak wygląda szczęście. Rzecz jasna, mowa o potrawie, która pomimo swojej prostoty, jest uwielbiana przez miliony Polaków. Podpowiadamy, kiedy zaczyna się sezon na młode ziemniaki i dlaczego tak często mylone są one z tzw. ziemniakami wczesnymi.
Lepsza do zagęszczenia potraw od śmietany. Na diecie można ją zajadać do woli
Stanowczo żegnamy monotonię w kuchni. Sięganie po nieoczywiste produkty uchroni przed nudą na talerzu, pozwoli poznać nowe smaki, a przy okazji dostarczyć ciału niezbędne witaminy i inne substancje odżywcze. W sklepie widzisz zielone strączki, które przypominają paprykę chili? To zapewne okra, znana też jako piżmian jadalny. Docenią ją nie tylko kubki smakowe, ale też rozleniwione jelita.
Stanowczo żegnamy monotonię w kuchni. Sięganie po nieoczywiste produkty uchroni przed nudą na talerzu, pozwoli poznać nowe smaki, a przy okazji dostarczyć ciału niezbędne witaminy i inne substancje odżywcze. W sklepie widzisz zielone strączki, które przypominają paprykę chili? To zapewne okra, znana też jako piżmian jadalny. Docenią ją nie tylko kubki smakowe, ale też rozleniwione jelita.
Lepsza do zagęszczenia potraw od śmietany. Na diecie można ją zajadać do woli
Stanowczo żegnamy monotonię w kuchni. Sięganie po nieoczywiste produkty uchroni przed nudą na talerzu, pozwoli poznać nowe smaki, a przy okazji dostarczyć ciału niezbędne witaminy i inne substancje odżywcze. W sklepie widzisz zielone strączki, które przypominają paprykę chili? To zapewne okra, znana też jako piżmian jadalny. Docenią ją nie tylko kubki smakowe, ale też rozleniwione jelita.
Stanowczo żegnamy monotonię w kuchni. Sięganie po nieoczywiste produkty uchroni przed nudą na talerzu, pozwoli poznać nowe smaki, a przy okazji dostarczyć ciału niezbędne witaminy i inne substancje odżywcze. W sklepie widzisz zielone strączki, które przypominają paprykę chili? To zapewne okra, znana też jako piżmian jadalny. Docenią ją nie tylko kubki smakowe, ale też rozleniwione jelita.