Zastanów się, nim wlejesz na patelnię. Serwujesz sobie porcję toksyn
07.10.2023 11:14
Mielone, schabowe, racuchy, naleśniki, frytki czy placki ziemniaczane: oto sztandarowe pozycje w polskiej kuchni, które chętnie i często goszczą na naszych stołach. Wszystko łączy jedno, czyli smażenie. To, oczywiście, wiąże się z użyciem tłuszczów pochodzenia zwierzęcego bądź roślinnego. Najczęściej sięgamy po te drugie, ale trzeba wiedzieć, że nie wszystkie są do obróbki termicznej idealne. Podpowiemy, jaki olej jest najlepszy do smażenia, a które się do tego zupełnie nie nadają.
07.10.2023 11:14
Mielone, schabowe, racuchy, naleśniki, frytki czy placki ziemniaczane: oto sztandarowe pozycje w polskiej kuchni, które chętnie i często goszczą na naszych stołach. Wszystko łączy jedno, czyli smażenie. To, oczywiście, wiąże się z użyciem tłuszczów pochodzenia zwierzęcego bądź roślinnego. Najczęściej sięgamy po te drugie, ale trzeba wiedzieć, że nie wszystkie są do obróbki termicznej idealne. Podpowiemy, jaki olej jest najlepszy do smażenia, a które się do tego zupełnie nie nadają.
Więcej w serwisie kobieta.interia.pl ›
Komentarze (0):
Bikini
Celebrytka
Dieta
Doda
Dom
Dzieci
Facet
Film
Fryzury
Grypa
Gwiazdy
Kolekcja
Kolory
Konkurs
Kosmetyki
Lato
Meghan Markle
MiĂłd
Mus
Oczy
Partner
Piersi
Pies
Porady
Praca
Prezenty
Przepis
Rak piersi
Rodzice
Seks
Seriale
Serum
Singielka
Single
Sport
Stres
Stylizacje
Sukienki
Szafa
Trendy
Ubrania
Urodziny
Usta
Wakacje
Weekend
Wesele
Wiosna
Zabiegi
Zara
reklama