Dlaczego warto jeść makrelę?
07.03.2022 13:20
Jest jedną z ryb, po którą Polacy sięgają najchętniej. Najczęściej wybieramy wędzoną. Makrela jest nie tylko smaczna, ale też cenna odżywczo. Znajdziemy w niej bogactwo najbardziej pożądanych dla organizmu kwasów tłuszczowych omega-3, selen, a także kluczową dla zdrowia witaminę D. Niestety, nie dla wszystkich makrela jest dobrym wyborem. Kto i z jakiego powodu powinien jej unikać? Wyjaśniamy!
07.03.2022 13:20
Jest jedną z ryb, po którą Polacy sięgają najchętniej. Najczęściej wybieramy wędzoną. Makrela jest nie tylko smaczna, ale też cenna odżywczo. Znajdziemy w niej bogactwo najbardziej pożądanych dla organizmu kwasów tłuszczowych omega-3, selen, a także kluczową dla zdrowia witaminę D. Niestety, nie dla wszystkich makrela jest dobrym wyborem. Kto i z jakiego powodu powinien jej unikać? Wyjaśniamy!
Więcej w serwisie kobieta.interia.pl ›
Komentarze (0):