Kasza dla cukrzyków? Można jeść bez obaw o skoki cukru
14.01.2024 16:38
Kasze - zanim zostały wyparte przez ziemniaki - były podstawą polskiej kuchni. Trzeba przyznać, że mamy się czym pochwalić, bo do tej pory wiele osób sięga po pęczak, kaszę gryczaną, jęczmienną albo jeszcze jakąś, która jest na osobistej liście produktów ulubionych. Rzadziej spoglądamy z pożądaniem na kaszę bulgur: całkiem niesłusznie. Jej zaletą jest niski indeks glikemiczny i mała liczba kalorii, więc powinna być spożywana jak najczęściej.
14.01.2024 16:38
Kasze - zanim zostały wyparte przez ziemniaki - były podstawą polskiej kuchni. Trzeba przyznać, że mamy się czym pochwalić, bo do tej pory wiele osób sięga po pęczak, kaszę gryczaną, jęczmienną albo jeszcze jakąś, która jest na osobistej liście produktów ulubionych. Rzadziej spoglądamy z pożądaniem na kaszę bulgur: całkiem niesłusznie. Jej zaletą jest niski indeks glikemiczny i mała liczba kalorii, więc powinna być spożywana jak najczęściej.
Więcej w serwisie kobieta.interia.pl ›
Komentarze (0):
Bikini
Celebrytka
Dieta
Doda
Dom
Dzieci
Facet
Film
Fryzury
Grypa
Gwiazdy
Kolekcja
Kolory
Konkurs
Kosmetyki
Lato
Meghan Markle
MiĂłd
Mus
Oczy
Partner
Piersi
Pies
Porady
Praca
Prezenty
Przepis
Rak piersi
Rodzice
Seks
Seriale
Serum
Singielka
Single
Sport
Stres
Stylizacje
Sukienki
Szafa
Trendy
Ubrania
Urodziny
Usta
Wakacje
Weekend
Wesele
Wiosna
Zabiegi
Zara
reklama