Zajadasz się makowcem? Zobacz, jak wpływa na twój organizm
18.12.2022 5:00
Makowiec i kutia są w wielu polskich domach nieodłącznymi elementami bożonarodzeniowego menu. Jednak ich główny składnik – mak – budzi sporo wątpliwości. Warto rozróżnić używany do celów kulinarnych mak niebieski i biały od maku lekarskiego, który jest bazą tak silnych leków, jak morfina. Jakie wartości odżywcze ma mak wykorzystywany w przemyśle spożywczym? Czy małym dzieciom można bez obaw podawać łakocie z dodatkiem maku? Wyjaśniamy.
18.12.2022 5:00
Makowiec i kutia są w wielu polskich domach nieodłącznymi elementami bożonarodzeniowego menu. Jednak ich główny składnik – mak – budzi sporo wątpliwości. Warto rozróżnić używany do celów kulinarnych mak niebieski i biały od maku lekarskiego, który jest bazą tak silnych leków, jak morfina. Jakie wartości odżywcze ma mak wykorzystywany w przemyśle spożywczym? Czy małym dzieciom można bez obaw podawać łakocie z dodatkiem maku? Wyjaśniamy.
Więcej w serwisie kobieta.interia.pl ›
Komentarze (0):